Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított currys csicseriborsó

Pirított currys csicseriborsó
Pirított currys csicseriborsó
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb currys étel a palettámon. Vegetáriánus, fehérjében gazdag.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalhatjuk még zsenge zöldborsóval is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd másnap majdnem készre főzzük.
  2. Eközben a répát megmossuk, megtisztítjuk, felcsíkozzuk. (Aki nem akar kínlódni vele, az le is gyalulhatja.)
  3. A paradicsomevet felmelegítjük, sózzuk, borsozzuk, és a répát belerakjuk.
  4. 30 percig alacsony lángon összefőzzük őket, majd a zabpehelyliszttel besűrítjük.
  5. A fokhagymát megpucoljuk, és egy kés lapjával összenyomjuk.
  6. A lecsöpögtetett csicseriborsót olajon a fokhagymával, curryporral és sóval világosbarnára pirítjuk.
  7. A paradicsommártást ráöntjük, kicsit összemelegítjük.
  8. A crém fraichet a tejföllel kikeverjük, és azzal tálaljuk az ételünket. Megszórhatjuk kis snidlinggel vagy zsázsával.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 670
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

currys csicseriborsós egytálétel, paradicsomos csicseriborsó, paradicsomos currys csicseriborsó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

449
csicseriborsó 25 dkg
paradicsomlé 2 dl
sárgarépa 1 kis db
crème fraîche 10 dkg
tejföl 5 dkg
fokhagyma 1 gerezd
zabpehelyliszt 20 g
olívaolaj 4 ek
curry por 1 ek
snidling 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint