Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított diós sajttorta karamell öntettel

Pirított diós sajttorta karamell öntettel
Pirított diós sajttorta karamell öntettel
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen az alap kész kekszből van, a krémhez csak sorban össze kell keverni a hozzávalókat, és amíg a torta hűl, elég időnk van ahhoz is, hogy elkészítsük a karamell öntetet is a tetejére. A legnehezebb az, hogy ki kell várni, míg egy éjszakát pihen a hűtőben.

hozzávalók / 8 adag

Zabkekszes réteghez:

  • 130 g darált zabkeksz
  • 100 g pirított dió (pirítás után a keksszel együtt darálhatjuk)
  • 100 g vaj

Sajtkrémes réteghez:

Karamellás réteghez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Zabkekszes réteghez:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra.
  2. Először elkészítjük az alapot: az aprítógépben ledarált kekszmorzsát összekeverjük a pirított dióval és az olvasztott vajjal, majd belenyomkodjuk egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába, amit előtte kivajazunk és az alját sütőpapírral béleljük.
  3. 170 fokon 10 percig sütjük.

Sajtkrémes réteghez:

  1. A krémsajtos tölteléknél fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen, különben nem tudjuk csomómentesre keverni a hozzávalókat. A krémsajtot kikeverjük a tejföllel, porcukorral, a keményítővel és a tojásokkal (ezeket egyesével keverjük hozzá a keverékhez, mindig szép sima legyen, mielőtt a következőt hozzáadnánk).
  2. A tortaformát kívülről és alulról jól bugyoláljuk be több réteg alufóliával.
  3. Helyezzük be a formát egy mély tepsibe, amelyben jól elfér, majd öntsünk forró vizet a tepsibe úgy, hogy kb. a tepsi feléig érjen.
  4. Tegyük be a sütőbe, és 45-50 percig süssük. Ekkor még remegni fog egy kicsit, de nem baj.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd készítsük el a karamellöntetet.

Karamellás réteghez:

  1. Ehhez olvasszuk fel a cukrot egy száraz edényben, kissé karamellizáljuk.
  2. Adjuk hozzá lassan, több részletben a tejszínt. Folyamatosan kevergessük, így elkerülhetjük, hogy darabosra álljon össze a cukor.
  3. Forraljuk addig, amíg be nem sűrűsödik. Zárjuk el alatta a lángot, és keverjük bele a vajat, majd öntsük a tortánkra.
  4. Minimum 4-5 órát hűtsük, de kifejezetten jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben, úgyhogy érdemes már előző este elkészíteni.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 094
elküldve: 6
receptkönyvben: 86
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Makuka

Mióta szakács: 2014.10.15.
11 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajttorta, sajttorta karamell öntettel, diós sajttorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makuka241
Makuka / Makuka241 Wed, 2015-08-26 08:46

Nagyon köszönöm,hogy ezt leírtad! Igazàn jól esik! Örülök,hogy tetszik a recept! Nálunk is nagy kedvenc! ;)

Lgabimezei12
Lgabimezei12 Tue, 2015-08-25 16:25

Megcsináltam és fantasztikus! Könnyű és tényleg addig kell sütni - nagyon jó a recept.
4x sütöttem már meg mert a család kedvence lett - legutoljára a kekszes réteg 1,5szeres adagból készült - így is nagyon jó lett (aki nagyon kedveli a diót annak ajánlom) :-)
Köszönöm a receptet , élmény beleharapni :-)

781
zabkeksz 130 g
dió 100 g
vaj 100 g
krémsajt 600 g
tejföl 100 g
tojás 3 db
porcukor 200 g
vanília kivonat 1 teáskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
habtejszín 2 dl
cukor 150 g
vaj 5 dkg