Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított dödölle Dinától

Pirított dödölle Dinától
Pirított dödölle Dinától
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi időkben a "szegények eledele"-ként említették, de ez az állítás ma is megállja a helyét. Olcsó, könnyen elkészíthető és nem utolsó sorban laktató étel. Nálunk nagy kedvenc.

Ha nincs időm arra, hogy kis adagokban serpenyőben pirítsam, egy kiolajozott tepsibe szaggatom az egész masszát, és előmelegített sütőben, többször kevergetve pirítom meg.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított, felkockázott burgonyát egy nagyobb lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, hozzáadjuk a 2 ek sót, és puhára főzzük.
  2. A hagymákat megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, és forró olajban megpirítjuk.
  3. Amikor a burgonya megfőtt - a lábast a tűzön hagyva -, burgonyatörővel összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és alaposan elkeverjük. Kissé ragacsos, az edény falától elváló masszát kell kapnunk. Ekkor levesszük a tűzről.
  4. Egy teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk. A masszából egy tányérra egy kis adagot ellapítunk, majd kanál segítségével a serpenyőbe szaggatjuk. Többször kevergetve, minden oldalát megpirítjuk. A műveletet addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy.
  5. A megpirult dödöllét összekeverjük a pirított hagymával.
  6. Tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 973
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

dödölle pirított hagymával, pirított hagymás dödölle tejföllel, pirított dödölle hagymával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1141
burgonya 80 dkg
finomliszt 100 dkg
2 ek
napraforgó olaj 2 dl
vöröshagyma 3 közepes fej