Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított fűszeres mandula

Pirított fűszeres mandula
Pirított fűszeres mandula
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Borkorcsolyaként remekül megállja a helyét, de akár olívabogyó közepébe dugva is finom csemege válhat belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Legjobb melegen fogyasztani! Ízlésünk szerint ízesíthetjük egyéb őrölt fűszerekkel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vizet forralunk, majd leforrázzuk vele a mandulákat és 5 percig állni hagyjuk.
  2. Leszűrjük, és hideg vízbe tesszük.
  3. Kinyomkodjuk a mandulákat a héjukból, papírtörlőn lecsepegtetjük.
  4. Egy tepsibe olívaolajat kanalazunk, beleforgatjuk a mandulákat, hogy mindenhol egyenletesen bevonja, megrázogatjuk a tepsit, szétterítjük őket.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és néha átkeverve aranybarnára pirítjuk.
  6. Papírtörlővel a felesleges olajat letöröljük a mandulákról, és tálba téve megszórjuk a fűszerekkel, összerázzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 591
elküldve: 2
receptkönyvben: 147
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

egyéb elnevezések

mandula fűszerkéregben, fűszerekbe forgatott pirított mandula, fűszerpaprikás pirított mandula

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szaszy
Szaszy / Szaszy Mon, 2012-02-27 13:02

Kedves KisEdi! Mogyoróval még nem próbáltam, de nagyon jó ötlet, biztos, hogy finom úgy is. Ha meg alapból pörkölt mogyorót használunk, akkor a pirítás is kiesik, elég csak serpenyőben kicsit felforrósítani (de még ez is elhagyható), és utána összerázni a fűszerekkel. Köszi a tippet! :)

366
mandula 20 dkg
olívaolaj 4 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
római kömény 1 késhegynyi
0 ízlés szerint