Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított gombás Holstein szelet

Pirított gombás Holstein szelet
Pirított gombás Holstein szelet
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Részben véletlenen alapszik a recept. Ahol ettem, ott úgy emlékeztem, hogy gomba is van a tojás alatt. A családban így mindenkinek jobban ízlett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha a pácot nem nézzük, akkor nagyon hamar meg tudjuk csinálni. Ízletes, egyszerű vacsora az egész családnak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jobb hatást érhetünk el, ha egy éjszakára bepácoljuk. A hússzeleteket szükségszerűen kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk (vagy steak fűszersóval beszórjuk), majd egy jól zárható edénybe fektetjük. Zúzott fokhagymával (egy gondolatnyi vizet adjunk a fokhagymához, úgy könnyebb kenegetni) és egy kis mustárral bekenjük a hússzeletek mindkét oldalát, rétegenként hagymakarikákat teszünk rá, és olajat csepegtetünk a húsra. Kész is a gyors olajos pácunk.
  2. A gombákat meghámozzuk, megmossuk, és felszeleteljük közepes cikkekre. A mennyiség soknak tűnhet, de a gomba nagyon sok vizet veszít főzés közben. Egy közepes hagymát finomra vágunk, olajon megdinsztelünk, majd rádobjuk a gombát, megvárjuk, míg levet ereszt, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a majorannát. Amikor bebarnult, félrerakjuk.
  3. A húst hirtelen kisütjük egy serpenyőben, ha le tudjuk fedni, akkor 2-3 forgatás után kicsit pároljuk is, így zaftosabb marad. A végén a hagymakarikákat is kisütjük a serpenyőben.
  4. A gombát a húsra tornyosítjuk, kisütjük hozzá a tükörtojást, és ezt is rátesszük, majd mellé a hagymakarikákat.
  5. Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 218
elküldve: 0
receptkönyvben: 117
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Szega

Mióta szakács: 2014.08.15.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Holstein szelet gombával, sült karaj pirított gombával és tükörtojással, tükörtojásos-gombás sült sertéskaraj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

621
csontos sertéskaraj 70 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 1.5 dl
csiperkegomba 500 g
majoranna 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
tojás 4 db
fűszerpaprika 1 csipet
mustár 2 teáskanál