Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított-kókuszkrémes bonbon

Pirított-kókuszkrémes bonbon
Pirított-kókuszkrémes bonbon
72 perc / előkészület: 60 perc főzés: 7 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor felesleges ajándékok helyett én úgy döntöttem, hogy inkább egy doboz bonbont adok mindenkinek, úgyis mindenki az ételnek örül legjobban a mi családunkban. Csináltam vagy 6 különböző bonbont (4 napig dolgoztam rajtuk, és még mindig folyamatban van egy), de minden percét élveztem. Viszont még a plafonról is a csokit vakartam a végére, valahogy nem tudok csokival szépen dolgozni. 

Na, szóval ez az egyik recept, amit használtam.

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Macerásnak hangozhat az egész (mert az is), de ha egyszer az ember rákapott a munkamenetre, és tudja, mit hogyan kell, akkor utána úgy megy, mint a karikacsapás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a kókuszreszeléket szétszórjuk egy tepsiben egyenletesen. A sütőben kb. 2 percig sütjük, de nagyon odafigyelünk rá, mert iszonyat könnyen oda tud égni. Néha megkavarjuk, hogy egyenletesen piruljon, de az egész művelet nem tart 5 percnél tovább.
  2. Az étcsokit elosztjuk 2/3 és 1/3 arányban. Először is a csoki 2/3-ából elveszünk 2-3 kockát, amit félreteszünk. A maradékot felolvasztjuk mikróban, amíg sima nem lesz, majd hozzáadjuk a félretett kockákat (legegyszerűbben így lehet temperálni a csokit). Kikenjük a formákat (lehet ezt ecsettel, én egy kanál hátulját használtam), és egy kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a csoki kitöltsön minden részt, és a levegőbuborékok kiszabaduljanak, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  3. Közben a töltelékhez a tejszínt felmelegítjük egy lábasban a porcukorral, majd hozzákeverünk 5 evőkanálnyit a pirított kókuszból. Jól összekeverjük, végül a vajat is hozzáadjuk, amíg teljesen fel nem olvad, majd hagyjuk hűlni.
  4. Ha a töltelék lehűlt (de nem teljesen, mert akkor megszilárdul, szobahőmérsékletűre), akkor a kis formákat megtöltjük az elkészült töltelékkel, de ne teljesen a tetejéig, mert akkor nem fogjuk tudni bezárni a bonbonokat, vissza a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon a töltelék.
  5. Hűtőből kivéve a maradék 1/3 csokit ugyanúgy olvasztjuk fel, mint az előző adagot, majd a bonbonok tetejére húzzuk, ezzel adjuk meg az alját a bonbonoknak, úgyhogy nem kell, hogy tökéletesre sikerüljenek. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megszilárduljon.
  6. A formákból kinyomkodva kis bonbonos papírokba tesszük őket. Én úgy díszítettem, hogy a tetejüket öngyújtóval kicsit felolvasztottam, és belenyomtam a maradék kókuszreszelékbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 496
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos bonbon, kókuszos desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

239
étcsokoládé 100 g
kókuszreszelék 6 ek
porcukor 1 ek
habtejszín 50 ml
vaj 100 g