Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított nudli paradicsomcsatnival

Pirított nudli paradicsomcsatnival
Pirított nudli paradicsomcsatnival
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krumplis gombóc volt itthon a menü. Én ezt továbbgondoltam, felaprítottam, megpirítottam és egy kevésbé hagyományos paradicsomöntettel a csatnival (chutney) bolondítottam meg. (A csatni indiai eredetű mártás, mindenféle étel édeskés, fűszeres kísérője lehet, készülhet számtalan alapanyagból.) Zseniálisan sikerült a kísérletezésem tárgya.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A pirításhoz

A paradicsomos csatnihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük sós vízben. Ha megfőtt, héjától megszabadítjuk és krumplinyomóval pépesre törjük.
  2. A krumplit csipet sóval és annyi liszttel összeállítjuk, hogy puha állagú tésztát kapjunk.
  3. Ebből gombócokat formázunk, és megfőzzük lobogó vízben. (A gombóckészítés egyszerűbbnek, gyorsabbnak bizonyult, mint a tészta kinyújtása, felszeletelése. A végeredmény szempontjából teljesen mindegy a forma:))
  4. A megfőtt gombócokat felszeleteljük és olívaolajon a felaprított vöröshagymával egy nagy serpenyőben megpirítjuk a darabkákat. Kurkumát teszünk hozzá. (Ez szép sárga színt és kellemes ízt ad neki.)
  5. A paradicsomcsatnihoz a zsíradékot felhevítjük és abba szórjuk a kurkumát, borsot, fahéjat, római köményt.
  6. Felöntjük a paradicsomlével, mazsolát, sót, cukrot teszünk bele és körülbelül 10 perc alatt összeforraljuk.
  7. A megpirult "nudlikat" ezzel a szósszal megöntözve tálaljuk.


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rékuckó

Mióta szakács: 2009.10.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

553
burgonya 1 kg
finomliszt 25 dkg
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
kurkuma 0 ízlés szerint
paradicsomlé 5 dl
vaj 0.5 ek
kurkuma 1 csipet
római kömény 1 csipet
fahéj 1 csipet
bors 0 ízlés szerint
mazsola 10 dkg
0 ízlés szerint
cukor 3 ek