Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított sertésérmék magyarosan

Pirított sertésérmék magyarosan
Pirított sertésérmék magyarosan
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet, hogy elsőre kicsit bonyolultnak tűnik a magyaros pirított sertésérmék elkészítése, de a végeredmény mindenért kárpótol. Készíthetjük borjúból, marhából vagy szárnyasok májából is.

hozzávalók / 6 adag

hús

köret

Sütőzsiradék

köret
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk, és sózzuk. Lisztbe forgatjuk, és kevés zsíron kisütjük őket.
  2. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a hagyma felét, majd fűszerpaprikával szórjuk meg, ügyelve rá, hogy a paprika ne égjen meg. Az érméket visszahelyezzük a pörköltlébe.
  3. A megmaradt hagymából, a paprikából és a paradicsomból lecsót készítünk. Fontos, hogy ne pároljuk sokáig, maradjanak egyben a zöldségek.
  4. A lecsót hozzáadjuk a pörköltlében lévő érmékhez, majd összeforraljuk.
  5. Az érméket kiemeljük. A lecsót sózzuk, esetleg borsozzuk.
  6. Pirított burgonyát készítünk. A krumplit héjában félig megfőzzük, majd kihűtjük. Meghámozzuk, karikákra vágjuk, és bő zsírban kisütjük.
  7. A lecsót összekeverjük a burgonyával.
  8. Tálaláskor a lecsós, pirított burgonyára helyezzük az érméket. Tetejükre tehetünk pár szelet hegyes erős paprikát.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 541
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
110 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

magyaros szűzpecsenye, lecsós szűzpecsenye, lecsós burgonya

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

641
sertésszűz 1400 g
finomliszt 80 g
sertészsír 50 g
vöröshagyma 200 g
zöldpaprika 500 g
paradicsom 300 g
2 teáskanál
fűszerpaprika 20 g
burgonya 1500 g