Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított tészta indiai csípős csirkefalatokkal

Pirított tészta indiai csípős csirkefalatokkal
Pirított tészta indiai csípős csirkefalatokkal
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a pikánsabb ízeket, és ma már igen könnyen hozzá lehet jutni különböző kultúrák fűszerkeverékéhez. A többit csak rá kell bízni a képzeletre, bármit el lehet készíteni.

hozzávalók / 4 adag

  • 500 g csirkemell
  • 500 g spagetti tészta
  • 250 g csiperkegomba (konzerv)
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 ek csípős darált paprika
  • 4 ek szójaszósz
  • 2 ek vaj
  • olaj
  • indiai fűszerkeverék
  • bors
  • őrölt kömény
  • fokhagymapor (vagy egy gerezd fokhagyma reszelve)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lobogó vízben pattogósra főzzük a négybe tört spagetti tésztát.
  2. Közben a csirkemellet megpucoljuk, lehártyázzuk, és kockára vagy csíkokra vágjuk. Kevés olajon lepirítjuk, miközben hozzáadjuk a fűszereket: só, bors, csípős paprika, őrölt kömény, fokhagyma, indiai fűszerkeverék, egy evőkanál szójaszósz.
  3. Amíg a csirke átsül a fűszerekkel, a tésztát átforgatjuk a vajban, és hozzáadjuk a paradicsompürét, a maradék szójaszószt, a leveskockát szétmorzsolva és egy kis indiai fűszerkeveréket vagy borsot, ha ízlésünk úgy kívánja. Alaposan, többször átforgatva megpirítjuk, ügyelve rá, hogy ne kapjon oda.
  4. A konzerves gombát felaprítjuk ízlés szerint, és szintén a tésztához öntjük átsütni. Készíthetjük friss gombából is, kevés vízzel és sóval le kell sütni, és mehet is a tésztához.
  5. Végül az elkészült csirkefalatokat is hozzáadjuk, még egyszer mindent jól átforgatva összesütünk, és már tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 300
elküldve: 3
receptkönyvben: 111
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

eGo

Mióta szakács: 2012.09.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-paradicsompürés pirított tészta indiai csípős csirkefalatokkal, csirkés gombás indiai tészta, indiai fűszeres tészta csirkével és gombával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Saracule
Saracule Fri, 2013-06-14 10:47

Nagyon finom! :) Köszönöm a receptet! A gombát én kihagytam, mert nem szeretem, de anélkül is fincsi volt!