Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított-zöldséges pitypangsaláta

Pirított-zöldséges pitypangsaláta
Pirított-zöldséges pitypangsaláta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy meleg saláta, amely nagyszerű sültek mellé, ha nagyobb étkűek vagyunk, akkor párolt rizzsel is adhatjuk köretként. Bulgurba, kuszkuszba keverhetjük, magában ehetjük.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ehhez a meleg salátához más zöldet, pl. spenótot, rukkolát is keverhetünk, és más pirított maggal is megszórhatjuk, pl. tökmaggal, fenyőmaggal is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először jó sós, forrásban lévő vízben, mintha csak tésztát főznénk, 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg a leveleket. Ettől kevésbé lesz kesernyés ízük. Szűrjük le, és szárítsuk le róla a vizet egy papírtörlőn.
  2. A felezett és vékony szeletekre vágott hagymát kevés olívaolajon egy serpenyőben pirítsuk át.
  3. Dobjuk hozzá a nagyon vékonyan karikázott sárgarépát (én bio-t használtam, és nem kellett pucolnom se, annyira friss és üde volt).
  4. Aztán jöhet az apró kockára vágott piros kaliforniai paprika.
  5. Rövid párolás után beletehetjük a pitypangleveleket (vagy a vegyes zöld levélkeveréket).
  6. Erre csorgatjuk a mézet és a balzsamecetet, és kicsit összeforraljuk, hogy az erős ecetes íz elmaradjon, a levelek pedig még jobban összefonnyadjanak.
  7. Tálaláskor, frissen, sót és borsot darálhatunk rá, sőt, ha van otthon szezám-, fenyő- vagy tökmag, akkor abból is szórhatunk pirítva egy keveset.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 453
elküldve: 0
receptkönyvben: 1
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
281 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

pitypangos zöldségsaláta, párolt zöldséges saláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

132
pitypang 2 marék
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
sárgarépa 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
méz 1 ek
balzsamecet 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szezámmag 1 teáskanál