Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros gyümölcsös habcsóktorta

Piros gyümölcsös habcsóktorta
Piros gyümölcsös habcsóktorta
160 perc / előkészület: 60 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron a legegyszerűbb süteményt készíteni. Elég csak körbenézni a piacon, és friss színpompás gyümölcsök kavalkádja tárul elénk.

hozzávalók / 6 adag

A mogyorós habcsóktortához

Az omlós tésztához

A piros gyümölcsös töltelékhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A mogyorós habcsóktorta készítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Sütőpapírral béleljünk ki egy nagy tepsit, és arra rajzoljunk két, 23 cm átmérőjű kört.
  2. Először a habcsóktortát süssük meg. A tojásfehérjét a sóval verjük habosra. A robotgépet állítsuk magas fokozatra, óvatosan adjuk hozzá a habhoz a cukrot, és verjük kemény, fényes habbá.
  3. Óvatosan forgassuk a habba egy spatulával a darált mogyorót és a kukoricakeményítőt. A keveréket kanalazzuk egy habzsákba, a zsákra tegyünk egy 1 centiméteres kinyomócsövet, majd a 23 cm-es rajzolt köröket töltsük ki tésztával úgy, hogy a kör közepéből spirál alakban nyomjuk a fehérjehabos tésztát.
  4. Süssük 80-90 percig, amíg a habcsók ropogós nem lesz. Hagyjuk hűlni a tepsiben 10 percig. Vegyük le róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az omlós tészta készítése

  1. Melegítsük fel a vizet, a vajat, a cukrot és a sót egy lábosban. Amikor bugyogni kezd, húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a lisztet, majd határozott, erőteljes mozdulatokkal keverjük el.
  2. Tegyük vissza a lángra, és folyamatosan keverjük addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre hűlni 5 percig. Egyenként adjunk hozzá 5 tojást, mindegyikkel alaposan keverjük el. A tésztának fényesnek és keménynek kell lennie.
  3. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, és rajzoljunk rá egy 23 cm átmérőjű kört. Az omlós tésztát kanalazzuk egy habzsákba, és töltsük ki a rajzolt kört az előbbiekben leírt módon. Süssük 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelék készítése

  1. A töltelékhez robotgéppel keverjük össze a krémsajtot, a cukrot, a citrom héját és levét. A vizet öntsük egy kis serpenyőbe, szórjuk bele a zselatint. Hagyjuk állni 1 percig, majd alacsony hőfokon főzzük 1 percig, amíg a zselatin fel nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
  2. Verjük fel a tejszínt. Adjuk a zselatint, a tejszínt és a gyümölcsöt a krémsajtos keverékhez.
  3. Tegyük az egyik habcsókkorongot egy tálalóra, és fogjuk körbe egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma oldalával. Kanalazzuk rá a töltelék felét, és fedjük le a másik habcsókkoronggal. Halmozzuk rá a maradék tölteléket, ezt borítsuk be az omlós tésztakörrel. Tegyük 1 órára hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon.

A máz készítése

  1. A mázhoz verjük kemény habbá a tejszínt és a cukrot. Vegyük le a kapcsos tortaformát a habcsóktortáról, az oldalát kenjük meg tejszínnel és szórjuk meg szeletelt mandulával.
  2. Málna- vagy ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 339
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: nehéz
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pavlova torta, gyümölcsös habcsóktorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2014-08-14 14:21

Az omlóstészta nem tévedés?Mert a leírtak szerint főzött tésztáról van szó,mint a képviselőfánknál.Nem pedig linzer.

1135
cukor 200 g
törökmogyoró 200 g
tojásfehérje 4 db
kukoricakeményítő 1 evőkanál
1 csipet
finomliszt 125 g
vaj 75 g
víz 250 ml
cukor 0.5 ek
tojás 2 db
0.5 csipet
krémsajt 500 g
málna 450 g
cukor 100 g
habtejszín 250 ml
víz 60 ml
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 2 ek
mandulapehely 60 g
habtejszín 125 ml
cukor 1 ek
porcukor 3 ek