Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros gyümölcsös márványos sajttorta eperborzselével

Piros gyümölcsös márványos sajttorta eperborzselével
Piros gyümölcsös márványos sajttorta eperborzselével
105 perc / előkészület: 40 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a sajttortát, de annyiszor készítettem már, hogy folyton azon gondolkozom, hogyan lehetne feldobni. Dupla kekszes alapot választottam, a krémet pedig piros gyümölcsös zselével dobtam fel. Ez felvágva szép márványos lesz, ami a tetején is látszik....vagy látszana, ha nem takartam volna el egy kicsit az eperborzselével. Viszont annyira ráfüggtem mostanában az eperborra, hogy azt is be kellett építenem a kedvenc sütimbe!

hozzávalók / 8 adag

Sajttorta

Piros gyümölcsös réteg

Eperborzselé

Szólj hozzá!

elkészítés

Sajttorta

  1. Elkészítjük a sajttorta alapját. A csokis és a zabkekszet durván összetörtjük, és az olvasztott vajjal összekeverjük. Beletömörítjük egy 26-28 cm-es csatos tortaformába. 15 percig 160 °C-on megsütjük.
  2. A mascarponét, a krémsajtot és a tejfölt összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot és az étkezési keményítőt. Beleöntjük a vaníliaaromát, majd egyesével, alaposan elkeverjük a két tojást a krémben.
  3. A kihűlt kekszes alapra öntjük a krémet.

Piros gyümölcsös réteg

  1. A gyümölcsöket egy lábasba tesszük, aláöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és pár percig főzzük, amíg a cukor elolvad.
  2. A tűzről levéve megturmixoljuk.
  3. A keményítőt egy pici lével csomómentesre keverjük, és a tűzre visszatéve besűrítjük vele a gyümölcsöt. Hagyjuk kihűlni.
  4. Amikor kihűlt, apró halmokat teszünk a sajtkrémre, és egy fogpiszkáló segítségével összekötjük őket, így kapjuk a márványos mintát. (Én két rétegben csináltam, mert így a felvágott süti belseje is mintás lett, nem csak a teteje.)
  5. 160 °C-os sütőben 50-60 percig készre sütjük.

Eperborzselé

  1. Elkészítjük az eperborzselét. Az eperborban csomómentesre keverjük a piros tortazselét, majd ízlés szerinti cukrot keverünk hozzá.
  2. Elkezdjük melegíteni. Figyeljünk oda, hogy semmiképpen se forrjon fel, a cél, hogy szépen kitisztuljon a színe.
  3. A teljesen kihűlt sajttortára ráöntjük a zselét (nem forrón!), és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  4. Kedvünkre díszítsük! Én a maradék gyümölcsöt használtam fel erre a célra, de bármi jöhet, ami jól mutat :)
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 501
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bubi

Mióta szakács: 2017.06.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres sajttorta, epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1070
keksz 200 g
zabkeksz 300 g
vaj 200 g
mascarpone 500 g
krémsajt 250 g
tejföl 175 g
tojás 2 db
vaníliaaroma 3 csepp
cukor 200 g
étkezési keményítő 2 evőkanál
erdei gyümölcs mix 500 g
víz 1 dl
cukor 3 ek
kukoricakeményítő 1 evőkanál
vörösbor 4 dl
cukor 3 ek
tortazselé 1 csomag