Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros meggyes süti

Piros meggyes süti
Piros meggyes süti
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki szereti! Nagyon ízletes, friss gyümölcsös finomság.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kettévesszük.
  2. Közepesen kemény tésztát gyúrunk.
  3. Az egyik felét tepsibe rakjuk. Nagy gázos tepsibe.
  4. Vékonyan megkenjük lekvárral, és ráterítjük a cukorral és zsemlemorzsával összekevert kimagozott meggyet. Befedjük a másik lappal.
  5. Tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk durvára vágott dióval. Sütőben pirosra sütjük.
  6. Mikor kihűl, ráöntjük az 5 dl folyadékban (meggylé+víz) főzött pudingot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 503
elküldve: 1
receptkönyvben: 158
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Atkáriné Terike

Mióta szakács: 2010.02.03.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes-pudingos sütemény, meggyes szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

655
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 15 dkg
disznózsír 1 ek
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 csomag
tejföl 3 ek
meggy 1 kg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
zsemlemorzsa 4 ek
lekvár/ dzsem 2 ek
meggylé 2 dl
víz 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 10 dkg
dió 1 marék