Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros mogyorókrém

Piros mogyorókrém
Piros mogyorókrém
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megtévesztés szándékos volt, és a mai napig a cékla szót titokban tartom, míg valaki meg nem kóstolja. Rendkívül egyszerű, egészséges, laktató, és finom. Valahányszor fotót akartam készíteni róla, hol itt, hol ott le kellett kanalaznom egy picit, míg végül már azt a kevés fotogenitását is elveszítette, és felfaltam. Soha nem rajongtam a cékláért. Életemben először akkor tartottam a kezemben, amikor a babámnak pépet kellett csinálnom. Mindig igyekeztem úgy elkészíteni, hogy én is szeressem. Körülnéztem, mivel tudnám összekeverni. A napraforgómag! Annyira szuper lett, hogy ettől kezdve az egyik kedvencem lett, és tovább variáltam. Ha valaki fogyaszt kenyeret, akár arra is kenheti. A képen extra kókuszhabbal, mogyoróval és pirított kókuszreszelékkel díszítettem. Red velvet cake krémjének is szuper!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát hámozzuk, szeleteljük, és pici kókuszolajon megpuhítjuk fedő alatt. Párolva is jó, de a legeslegjobb, ha római tálban, sütőben, ráérősen megsül - ilyenkor különösen finom, édeskés íze lesz. Időhiányban a serpenyős verzió a legjobb.
  2. A pirított mogyoróval krémesre pépesítjük botmixerrel vagy aprítóval. Földimogyoróval és kesuval is finom. Utóbbi esetben piros kesukrémként szólítjuk. :)
  3. (Ha húsokhoz szeretnénk köretként, vagy sós mártogatósnak zöldségekhez, akkor pirított napraforgómaggal a legjobb. Ilyenkor nem kéri a kókusztejet annyira, inkább olívát, de ez ízlés dolga. Ezt az allergénmentes verziót a kislányom imádta 1 éves kora körül.)
  4. Az állag javítása miatt szoktam kókusztejet belekeverni. A régi, zacskós tej megfelelőjét használom, ami friss, zacskóba csomagolt kókusztej. Nagyon zsíros, krémes, tartósítószermentes. Ezért óvatosan a hígítással! Lehet, hogy pár evőkanállal is elég.
  5. Palacsintatölteléknek, pohárkrémnek, mártogatósnak is remek. Ha valami miatt nem finom, akkor valószínű, nem sült meg eléggé a cékla, és fanyar maradt.
  • elkészítettem: 39 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 939
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

wellnessspecialist

Mióta szakács: 2016.11.01.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

céklakrém, mogyoróvaj céklával, céklás mogyorókrém, céklás mártogatós

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

220
cékla 100 g
törökmogyoró 50 g
kókusztej 50 g