Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros padlizsánkrém Thunderbird-től

Piros padlizsánkrém Thunderbird-től
Piros padlizsánkrém Thunderbird-től
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept az erdélyi nagymamámtól származik. Annyit módosítottam rajta, hogy zöldpaprika helyett piros, napraforgóolaj helyett olívával készítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Meleg, nyári estéken egy pohár könnyű fehérbor kíséretében, kitűnő vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt és a paprikát a gáztűzhely lángterelőjén fekete-szenesre sütjük.
  2. Amíg sülnek, megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk a hagymát és a fokhagymát.
  3. A megsült paprikát tálba tesszük, és folpackkal letakarjuk. Az így keletkező gőztől könnyebb lehúzni a héját.
  4. A padlizsánnak lehúzzuk a héját, nagyobb darabokra vágjuk, és szűrőbe tesszük, hogy a felesleges leve lecsöpögjön.
  5. Meghámozzuk, kicsumázzuk, és összevágjuk a paprikát is.
  6. Az összes zöldséget turmixgépbe tesszük, sózzuk-borsozzuk, és fokozatosan adagolva az olajat, pépesítjük.
  7. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd pirítóssal, paradicsommal és juhsajttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 80
össznézettség: 10 670
elküldve: 8
receptkönyvben: 325
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Thunderbird

Mióta szakács: 2013.08.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paprikás padlizsánkrém, padlizsánkrém kaliforniai paprikával, paprikás padlizsános zöldségkrém

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Fri, 2014-10-17 20:50

Imádom a padlizsánt, de még eddig paprikásan nem készítettem. Van natúr krém a hűtőben meg fogom csinálni. üdv. Marika mama.

142
padlizsán 1 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl