Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros Pavlova

Piros Pavlova
Piros Pavlova
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept akkor született, amikor a híres balerina Anna Pavlova világ körüli turnéja során Ausztráliába és Új-Zélandra érkezett. A recept mindkét országban a nemzeti konyha részévé vált. A sütemény alapja egy csodás légies habcsók, amelynek a külseje ropogós, a belseje puha, mindez finom tejszínes krémmel töltve, megkoronázva friss gyümölcsökkel.

hozzávalók / 10 adag

Tészta (habcsók)

Töltelék

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta (habcsók)

  1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
  2. A tojásfehérjéket egy tálban a sóval kis sebességgel kezdve, majd lassan közepesre emelve a sebességet felverjük annyira, hogy puha csúcsot lehessen húzni. A cukrot négy adagban, 45 másodpercenként hozzáadjuk. Akkor van kész, ha két ujjunk között elmorzsolva nem érezzük a cukorszemcséket. Ekkor lassan hozzákeverjük az ecetet, a kukoricakeményítőt és a piros ételfestéket.
  3. Sütőpapírra kirajzoljuk a torta alapját (25 cm átmérőjű kör), és erre halmozzuk a masszát, amelynek oldalát egy kanál hátát le-fel mozgatva elsimítjuk. A széle legyen magasabb, így könnyebb lesz a krémmel megtölteni.
  4. A sütő hőmérsékletét 100 fokra mérsékeljük, betesszük a tortát, és 2 óráig sütjük, amíg a külseje ropogós nem lesz. Ha elkészült, kikapcsoljuk a sütőt, 20 perc múlva kissé kinyitjuk az ajtaját, és még 2 órán keresztül hűlni hagyjuk. A tésztát akár előző nap is elkészíthetjük, akkor egész éjszaka a sütőben maradhat.

Töltelék

  1. A mascarponét, a málnát, a málnadzsemet botmixerrel összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a zselatinfixet.
  2. A lehűtött tejszínt felverjük, és óvatosan a krémhez keverjük.
  3. A krémet a kész és kihűlt habcsók tetejére halmozzuk.

Díszítés

  1. A torta tetejét díszítsük friss, piros gyümölcsökkel.
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 645
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Majmunka

Mióta szakács: 2019.04.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pavlova torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

234
tojásfehérje 4 db
1 csipet
porcukor 190 g
ecet 1 teáskanál
kukoricakeményítő 1 csapott ek
ételfesték 1 kávéskanál
mascarpone 150 g
málnadzsem 2 ek
málna 125 g
habtejszín 150 ml
zselatinfix 1 csomag
gránátalma 1 db
málna 150 g