Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros torta tejszínes mascarponekrémmel

Piros torta tejszínes mascarponekrémmel
Piros torta tejszínes mascarponekrémmel
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igen, tudom ételfesték, kilószámra a vaj, krémsajt meg tejszín. De ha egy évben csak egyszer készítjük el, akkor talán belefér.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Valentin napra vagy születésnapra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, három egyforma átmérőjű tepsit kivajazunk és lisztezünk.
  2. A cukrot a vajjal habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A kakaóport elkeverjük az ételfestékkel, beleöntjük a vajas masszába. Majd felváltva a kefírt, meg a sóval elkevert lisztet adagoljuk bele. Ezután következik a vanília és az ecettel elkevert szódabikarbóna.
  3. Elosztjuk a tésztát egyformán a három tepsiben, berakjuk a sütőbe és megsütjük. Amikor kész, pár percig hagyjuk hűlni a tepsiben, majd tortarácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Amíg a torta hűl, elkészítjük a krémet: a cukrot meg a krémsajtot kézi mixerrel jól elkeverjük. A tejszínből kemény habot verünk, kb. 1/3-át hozzákeverjük a krémsajthoz, hogy fellazuljon. Majd óvatosan beleforgatjuk a maradék tejszínt.
  5. Amikor a torta teljesen kihűlt, megkenjük a krémmel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 19 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 579
elküldve: 0
receptkönyvben: 184
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

red velvet cake, piros bársony torta, mascarponekrémes torta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gretoo48
gretoo48 Tue, 2014-02-25 07:13

sziasztok
csak még egy kérdés mit jelent az ételfestéknél az oz.?csak mert a két kis ü.-t én üvegnek értelmeztem de azt nagyon soknak tartom.
előre is köszi:)

witch
witch / witch Tue, 2014-02-25 15:08

Szia! Veletlen az amerikai mertekegyseget irtam be, nem is vettem eszre. Egy kis uveg 30 gr., amikor kevered a tesztahoz, mar latni fogod, hogy Te mennyire szeretned, hogy piros legyen. Ha soknak talalod, akkor hasznalj kevesebbet. Amiert ez egy kakaos alapu teszta, en azert raktam bele ennyit, hogy latszodjon benne a piros szin.
udv:witch

gretoo48
gretoo48 Sat, 2014-02-22 00:38

sziasztok
az nem lehetséges hogy egy tortaformában sütöm meg a tésztát és utána vágom 3 részre?csak mert nincs 3 egyforma tortaformám és csak ezért nem szeretnék venni

witch
witch / witch Sat, 2014-02-22 01:56

Persze, ugy is lehet, csak sokkal tovabb tart a sutes. En nem vagyok olyan gyakorlott torta keszito, ezert probalom egyszerusiteni, hogy minel kissebb legyen a hibalehetoseg.
udv:witch

VALCSI55
VALCSI55 Sat, 2013-01-19 11:36

Hm.Elég zanza,kakaópor ,vaj ételfesték,nem is kevés,nem csoda ha sűrű a tészta.Legalább házilag használjunk természetes színezéket,mint pl.bodzalé,fekete ribizliszörp stb.

Dórcika85
Kisari Dóra / Dórcika85 Sat, 2012-04-14 19:21

Szia!
Megcsináltam a receptet, kicsit kiegészítettem még saját dolgokkal, csak sajnos nem kaptam sehol piros festéket, de málnaszörppel és meggylével színeztem :) A képet szívesen megosztanám veled ha valahol lehetne.
Szia

witch
witch / witch Sat, 2012-04-14 22:23

Szia Dorcika85!
Meggylevel mar en is probaltam szinezni, de az nem igazan jott be.
A malnaszorp biztosan jobb, amiert nem olyan hig. A kepet sajnos
nem tudom, hogy lehetne megoldani, mert en eleg amator vagyok
a szamitogepen. :)
udv:witch

witch
witch / witch Wed, 2012-02-15 21:26

Szia Gizolda1!
Koszonom szepen Neked is a dicseretet!
Haaaat, ez eleg ciki, de leirom. Harom totalisan
egyforma tepsim van, meret; anyag; stb.
Az egyik viszont nem jott ki csak darabokban
es nem is tudom miert? Viszont mar vartam a
kerdest, ugyhogy nem lepett meg. :D
udv:witch

witch
witch / witch Wed, 2012-02-15 21:19

Kedves Niki!
Koszonom szepen! En igyekeztem, hogy felkeruljon Valentin napra. Mindennap neztem is, hogy mennyi receptet kell jovahagyni. Szegeny NoSalty csapatot sajnalom is, mert 20-30 receptet kell atnezniuk naponta. Szoval ezert kesett.
Ez kulonben egy eleg massziv tesztaju sutemeny es csak azert probaltam ki, mert a tulajdonosa a kedvencem: Paula Deen. Azt irta ehhez, hogy a nagymamajatol van ez a recept. Amiert Georgia-bol (USA) valo, naluk ez termeszetes, hogy ilyen tomeny. Nekem nem is a receptjei (na jo egy-ketto igen), hanem a szemelyisege ami szimpatikus.
A tetejere piros szinu kristalycukrot szortam, ugy hogy raraktam egy sziv alaku sutemeny szaggatot.
udv:witch

Gizolda1
Zitus sütivilága / Gizolda1 Wed, 2012-02-15 19:11

Szia,
a 3. lappal mit csináltál? A képen csak kettő piros lap látszik.
Egyébként nagyon szép, biztos el fogom én is készíteni.

london_niki
london_niki Wed, 2012-02-15 17:02

Kedves Witch!

Nagyon mutatos a sutid! Szerintem is belefer 1x (vagy 2x :-) egy evben, amugy is szinte mindenben van etelfestek vagy tartositoszer, meg akkor is ha nincs rairva! Kar, hogy csak ma, egy nappal valentin nap utan olvastam a recepted, biztosan megsutottem volna a paromnak, aki bar nem edessegfuggo, azert ennek biztosan nem tudott volna ellenallni!!! Sebaj, majd szulinapjara!
Csak annyi kerdesem lenne a recepttel kapcsolatban, hogy mit hasznaltal a sziv diszitesehez a tetejen?
Koszi : Niki

640
cukor 40 dkg
vaj 22 dkg
tojás 2 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
ételfesték 10 csepp
finomliszt 30 dkg
1 csipet
kefir 225 ml
vaníliaaroma 1 teáskanál
szódabikarbóna 0.5 tk
ecet 1 ek
vaj 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
krémsajt 30 dkg
cukor 20 dkg
habtejszín 4 dl