Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piroska sajtos

Piroska sajtos
Piroska sajtos
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Piroska nevű ismerősömtől kaptam a receptet, mindig hálás leszek érte, mert gyors, kevés előkészületet igényel és nagyon finom.  Mivel sok benne a margarin és sajt, nagyon sokáig eláll. Nálunk ez a veszély nem fenyeget!
Nem kell megijedni, hogy nagyon laza a tésztája, alaposan alá kell lisztezni a deszkát.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, margarint, cukros tejben futtatott élesztőt, sót, a sajt 2/3 részét és a 2 pohár tejfölt jól összekeverjük, laza tésztát készítünk belőle.
  2. Letakarva vagy kelesztőtálban 1,5 órát pihentetjük.
  3. Lisztezett lapra borítjuk, négyfelé vágjuk. (Ilyenkor már nem szabad gyúrni, gyötörni a tésztát!) A cipókat kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagra, tetejüket megkenjük tojással, és a maradék sajtot rászórjuk.
  4. Csíkokra, rombuszra vagy pogácsaformára szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük.
  5. Előmelegített sütőben tepsinként 20-25 percig sütjük. Ebből az adagból 6-8 tepsi lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 34x44 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 541
elküldve: 6
receptkönyvben: 494
elkészítve: 19/30
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, sajtos-tejfölös rudak, tejfölös-sajtos stangli

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mabel
Mabel Mon, 2013-12-16 22:00

Hű, de megörültem ennek a receptnek. Régen egy kedves nénitől kaptam egy isteni sajtos pogácsa vagy rudacska receptet, nagyon szerették a lányaim. A recept elveszett, a hozzávalókat kb. tudtam, csak az arányokat nem, de most, hogy olvasom ezt a receptet, biztos vagyok benne, hogy ez az, csak ott mindenből a fele volt meg.
Holnap kiderül, mert meg fogom csinálni ez alapján. Nagyon köszönöm a receptet.

maya52
maya52 Sun, 2013-12-08 13:41

Kedves bokine nagyon finom a sajtos!!!!!!
üdv marian

hóvihar
hóvihar Fri, 2011-12-30 23:34

volt egy régi, bevált sajtosrúd receptem és nagyon szerettük. amíg nem ismertem ezt a változatot, nem gondoltam volna, hogy létezik az enyémnél finomabb. holnap, szilveszteri rágcsának fogom megint elkészíteni ezt a sajtost. első kóstolásra beleszeretett az egész család, a régi recept fel sem veheti a versenyt ezzel a csodával. azt hiszem, ezentúl mindig ez alapján fogjuk csinálni, ha sajtosrúdra vágyunk (:

bokine
bokine / bokine Sat, 2012-01-14 07:46

Kedves hóvihar!
Örülök, hogy ízlett a sajtos receptem, tegnap én is ezt sütöttem. Boldog, békés új évet kívánok.Erika

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sat, 2010-10-09 17:49

Most sül a harmadik tepsi. Nekem sima gázsütőm van, 200 fokon gyönyörűen sül, és nagyon-nagyon finom. Mindjárt viszem át melegen a legidősebb dédunokám 5. szülinapjára. Sósat kért tőlem a család, sok bevált receptem van, de ez megtetszett ezt választottam, szeretek újat kipróbálni. Biztos sikere lesz. Köszönöm a receptet.
Jó hétvégét, szeretettel Zsóka néni.

bokine
bokine / bokine Sun, 2010-10-10 11:09

Kedves Zsóka néni! Isten éltesse Önt és kedves családját még nagyon sokáig, főleg a kis 5 éves dédunokát, akinek most van a szülinapja. Remélem ízlik majd a sajtos rúd és sokszor kell még sütni Zsóka néninek. Önöknek is szép hétvégét kívánok. Szeretettel: Bokrosné Erika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-03 15:33

Kedves Erika!Mind a két süti recepted megvan, a sós és a z édes is, majd lassan el kell készíteni.Hogy sok-e a sajt a piroska sajtosban?Árát nézed igen-amúgy sajtból sosem leég, és ha azt akarod, hogy fincsi legyen, hát.........bele kell tenni.Ez van.Éva-Anyóca

Janeway
Janeway Wed, 2010-09-29 13:36

Kedves Erika!
Ez az első hozzászólásom itt a No Salty-n, kb 1 hónapja regisztráltam, mert imádok sütni-főzni, férjem és gyerekeim örömére.
Kedvencünk a sajtos rúd. Anyósom receptjét használtam eddig- ő is Piroska-.
A te recepted lepipálta!!! Semmi nem sok ami benne van, így jó.
Nagyon köszönöm, Üdv: Kati.

bokine
bokine / bokine Wed, 2010-09-29 15:29

Kedves Kati! Először is köszöntelek a kiskukták világában. Remélem Te is örömödet leled a temérdek sok jó receptekben és ötletekben.
Köszönöm, hogy elnyerte tetszésedet a recept, remélem ki is fogod próbálni. Sok sikert, jó főzöcskézést. Üdvözöllek: Erika

Ui: ha segítségre van szükséged, nyugodtan írj üzenetet!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2010-09-27 19:48

Kedves Erika!
Ugyanazt akartam írni, mint Zsóka néni, de megelőzött. :)
Ez rengeteg mennyiség, szerintem is elég a fele, és akkor már nem is olyan sok az a hozzávaló.
Nagyon szép sütik, szinte érzem a finom illatot, ahogy sülnek! Üdvözöllek: Éva

bokine
bokine / bokine Tue, 2010-09-28 06:27

Kedves Éva! Nagyon örülök, hogy megírtad a neved, komolyan mondom, hogy Anikó vagy Éva nevet képzeltem hozzád.
Igen egy családnak vasárnapra bőven elég a fél kiló lisztből. Mivel gyermekem hétvégeken mindig haza jön, nagy mennyiségeket főzök, mert csomagolok neki. Ezt a receptet egyébként is nagy vendégvárásokra vagy ünnepekre szoktam elkészíteni. Köszönöm a hozzászólásodat. Üdvözöllek: Erika

maya52
maya52 Sun, 2013-12-01 11:02

Szia kedves bokine!!! Azon csodálkoztam h ezt a tésztát nem kell hajtogatni. Nekem álltalába nem szokott sikerülni a sajtos mindig kemény.. Remélem ez jó lesz most sütöm először.
üdv marian

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Mon, 2010-09-27 17:55

Ha úgy vesszük, 3-4 tepsihez, 5 főre, 25 dkg sajt nem olyan borzasztó. Sok egyéb hozzávaló nem kell. Nagyon lazának, finomnak látszik. Ki fogom próbálni. Üdv. Zsóka néni.

bokine
bokine / bokine Mon, 2010-09-27 19:06

Kedves Zsóka néni! Tényleg nagyon laza a tésztája, amikor meg kel, olyan könnyű és habos a kinézete. Tényleg sok lesz a z 1 kg lisztből. Nyugodtan lehet felezni. Várom a visszajelzését. További szép napot! Üdvözlettel: Bokros Erika

Erika72
Erika72 Mon, 2010-09-27 15:52

Hello
gazdasagosnak viszont nem neveznem..:-D fel kilo sajt?:-D

bokine
bokine / bokine Mon, 2010-09-27 17:33

Kedves Erika! Tényleg nem gazdaságos:-D, de egyszer ki lehet próbálni..... Azért szeretem, mert nem kell vele sokat foglalkozni, az előkészület csupán az élesztő felfuttatásának ideje.... Szóval extra finom egyébként....
Üdv: Erika (szintén):-D

995
finomliszt 100 dkg
margarin 50 dkg
sajt 50 dkg
élesztő 5 dkg
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
1 kk
tejföl 4 dl
tojás 1 db