Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskóta

Piskóta
Piskóta
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokféle piskótarecept létezik. Én most Beácskáét használtam, amit a vaddisznómáj pástétomhoz sütött piskótaalapként.
Mivel láttam, hogy az egy igen vékony szelet piskóta lett, ezért eleve megdupláztam az adagot, illetve lemértem az evőkanál mértékegységgel megadott cukrot és lisztet.
 
4 főre írtam ezt az adagot, de őszintén megvallva, egy este kellett hozzá, hogy ketten megegyük ;-)) Szóval, jól sikerült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A piskóta felét "üresen" hagytam, a másik felére csokidarabokat szórtam és nagymamám magozott meggyét jól kinyomkodva, így kész is lett a csokis és a meggyes piskóta. És ez persze variálható más gyümölccsel vagy dióval is.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgáját a cukorral kb. 15 perc alatt, gépi habverő segítségével habosra keverjük.
  3. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd apránként a cukros tojássárgához adjuk és jól elkeverjük.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amit óvatos nagy mozdulatokkal a lisztes-tojásos masszához keverünk.
  5. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. (Én 25x35 cm-es nagyságú tepsit használtam, ami valamivel kisebb mint a gáztepsi. Így lett 1-2 cm magas a kész piskóta.)
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses módon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Villával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 29 489
elküldve: 1
receptkönyvben: 177
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska Főz

Mióta szakács: 2008.03.09.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes piskóta, csokis piskóta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erili
erili Sun, 2012-04-22 08:28

Én is a fehérjét szoktam habbá verni és utána egyenként belekeverni a sárgáját (normális esetben egyben marad a tojás sárgája, amikor a fehérjétől szétválasztásra kerül), majd a sütőporos vagy szódabikarbónás liszt következik. Az utóbbit szívesebben használom, mint a sütőport.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-01-30 08:02

Egyszer próbáld úgy készíteni, hogy a fehérjét cukorral felvered a legmagasabb fokozaton, majd a legalacsonyabban belekevered a sárgáját végül a sütőporos lisztet.
Az eredmény ugyanaz csak sokkal egyszerűbb.

245
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 2 kk