Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótába szaggatott túrós

Piskótába szaggatott túrós
Piskótába szaggatott túrós
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, puha édesség. Én vegyesen használtam barack, és szilvalekvárt hozzá. A túró kissé le fog süllyedni, de ettől nem veszt az értékéből, a végére nagyon finom desszert sül ki belőle! A lányom mikor megkóstolta, szűkszavúan ennyit mondott: "anya, ez finom....!!"

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A túrós krémhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Akár egy finomfőzelék, palócgulyás, kelkáposztafőzelék vagy zöldséges lebbencs után klassz kis desszert lehet! A receptek megtaláhatók nálam!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a 6 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Elkészítjük a túrós krémet. A túrót, tojást, cukrokat, citromhéjat, búzadarát, mazsolát összekeverjük. A piskóta masszából is 6 evőkanállal hozzárakunk.
  5. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztánkat. A túrókrémet kanál segítségével rászaggatjuk.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk kb 45-50 percig sütjük.
  7. Ekkor kivesszük és tetszés szerint pár teáskanál lekvárt rakunk a tetejére, majd pár percig tovább sütjük, amíg készre nem sül. Tűpróbát végezzünk!
  8. Ha kihűlt porcukrozva tálalhatjuk, jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 689
elküldve: 5
receptkönyvben: 274
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
767 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós piskóta, lekváros túrós tészta, piskóta túróval és lekvárral

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabigabi
gabigabi Sat, 2013-08-03 10:09

Szia Iluska ! Már ötször - hatszor elkészítettem, és most köszönöm meg. A mai húsgombócleves után ez a második fogás. Nagyon finom, könnyű, ajánlom mindenkinek aki szereti a túrós finomságokat.

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2013-08-04 13:34

Akkor ezek szerint,nagyon bejött nektek ez az édesség.Köszi a visszajelzést,és az ajánlást!Szép vasárnapot!! :-))

ecus78
ecus78 Tue, 2013-01-29 08:22

Sziasztok
Mesutottem a sutit azt kell mondjam nagyon reg ettem ilyen finoma egyszeruen mennyei.
En annyit valtoztattam hogy rozslisztbol sutottem.koszi a
receptet

kitike
Kitike / kitike Fri, 2013-01-18 18:17

Kezdem keverni: pont ilyen szilvás-túrós édességre vágytunk, köszi!

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Mon, 2012-06-04 13:05

Szia Iluska !! A hétvégén keresztelőbe vittem egy nagy tepsivel a sütidből ! Nagyon finom, puha, könnyű és egyszerű elkészíteni. Hirtelen elfogyott, mindenkinek ízlett :)

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2012-06-04 20:12

Ezek szerint a keresztelőt még fel is dobtad azzal,hogy finomat sütöttél... :-))

1097
cukor 30 dkg
tojás 6 db
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
finomliszt 37 dkg
sütőpor 1.5 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tehéntúró 50 dkg
tojás 1 db
cukor 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
búzadara 1 evőkanál
lekvár/ dzsem 8 teáskanál
mazsola 1 marék
porcukor 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál