Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótában sült eperrel töltött alma

Piskótában sült eperrel töltött alma
Piskótában sült eperrel töltött alma
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Zenei ki mit főz? című könyvből való, ott Tálban főtt alma néven szerepel. Ha nem befőttel vagy lekvárral készítjük, akkor cukrozzuk meg kicsit a friss vagy fagyasztott gyümölcsöket.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, a megfelelő célszerszámmal kiszedjük a a csutkáját (én egy hegyes végű fém teaszűrőt használtam).
  2. Egy kis tepsit vagy több kisebbet (nálam szufléformák) kivajazunk, és beleállítjuk az almákat. Az almák belsejébe töltjük az eperlekvárt.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd több részletben, óvatosan a lisztes masszába forgatjuk.
  5. Az almákra öntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 566
elküldve: 4
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Tálban főtt alma, gyümölccsel töltött alma tésztában sülve, epertöltelékes alma piskótában

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

574
alma 3 kis db
eperlekvár 3 ek
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 1 ek
sütőpor 1 csipet
vaj 1 tk