Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótás dobos szelet

Piskótás dobos szelet
Piskótás dobos szelet
105 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept is a Rozáliáé. Amikor ezt készítettem, elég sürgető volt, így csak három lapot sütöttem, valamint én 30x35-ös tepsimérettel dolgoztam (a recept 25x35-ös méretre van megadva). Macerás egy kissé, és mindent összevetve nem is olyan olcsó, de megéri. Ne hagyjunk ki semmit, mert szükséges hozzá a két krém, és az édességét a lekvár savanykás íze kissé tompítja. A piskóta elég, ha simán 6 tojásból készül, vagyis csak egy tekercset készítünk. Kb 1 cm-es szeletekre vágva elég az egész sütire, s még így is elég magas szeleteink lesznek.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta anyagait összegyúrjuk, öt részre osztjuk, és tepsi hátán vékonyra kinyújtjuk, majd kisütjük.
  2. A karamellkrémhez a cukrot világosra pirítjuk, hozzáöntjük a vizet, felolvasztjuk a karamellt. Ezután beleöntünk 2 dl tejet, ha forr, hozzáöntjük a maradék tejben elkevert lisztet, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük. 
  3. Ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal.
  4. A lapokat ezzel a krémmel töltjük meg.
  5. A vaníliás krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, a vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
  6. A piskótát miután kisütöttük, még melegen kettévágjuk, és egyenként megkenjük lekvárral, és feltekerjük, majd felszeleteljük.
  7. Az ötlapos tésztánkat megkenjük a vaníliás krém felével, ráfektetjük szorosan a piskóta szeleteket, és a maradék krémmel befedjük.
  8. A tejszínt felverjük 1 ek kakaóporral, majd a tészta tetejére simítjuk.
  • sütési hőfok: 155°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 31 000
elküldve: 57
receptkönyvben: 429
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: 2

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

dobos szelet, piskótás dobos, karamellkrémes-piskótás szelet

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

era972
"Inom" / era972 Sat, 2013-04-06 17:07

Nagyon kedves vagy, köszönöm. :) A játék éjfélkor véget ért! ( nem gondoltam,hogy ennyi szavazatot kap a sütim! :D ) Era.

Törpisüti
Törpisüti Fri, 2013-02-22 18:36

Szia era972!
Megcsináltam ma a sütit - három laposra, így is elég magas. Egy gond van vele...ill. kettő:)
Egyik, hogy a karamellkrém nagyon híg lett(hiába noszogattam, már nem sűrűsödött tovább, így maradok a korábbi, már bevált krémemnél) , másik, hogy így sem fogja megérni a holnap estét:)
Finom, köszi a receptet!

era972
"Inom" / era972 Fri, 2013-02-22 20:39

Úgy látom,mindkét "gond" könnyen megoldható! :) Örülök,hogy ízlik, köszi a visszajelzést! Szép hétvégét! Era

gyermánné
gyermánné Mon, 2013-02-18 20:43

én ma megcsináltam ezt a sútit nagyon jo lett de én a karamell krémet ugy csinálnám hogy egy tejkaramellás és egy csoki pudingot kell ősszefőzni és ez nagyon finom igy meg én nem tetem rá tejszint mert igy is nagyon magas a lányoméknak viszek belőle és szerintem nagyon fog izleni nekik kőszi ezt a receptet kicsit időigényes de megéri

era972
"Inom" / era972 Mon, 2013-02-18 20:53

Nagyon örülök,hogy tetszik! Valóban időigényes,de megéri! / fél napot én is a konyhában töltöttem :) / Köszönöm a visszajelzést,szép estét! Era.

Vérmedve
Vérmedve Sun, 2013-02-17 00:38

Szia! A tej mennyisége a karamell résznél biztosan 0,5 dl akart lenni?

era972
"Inom" / era972 Sun, 2013-02-17 08:31

Szia! Köszönöm az észrevételed,nagyon hasznos volt! Javítottam, sem a víz, sem a tej mennyisége nem volt jó; mindkettő 0,5 l. Üdv: Era

Ibolya Gedeon Ferencné
Ibolya Gedeon Ferencné Fri, 2013-02-15 21:51

Bocsi,de nem értem,hogy mikor kell a vanilia és mikor a karamell krémet használni.
A piskótát a magasságánál vágod ketté,mivel ez vizes piskóta,így elég magas lesz és úgy tekered fel?

era972
"Inom" / era972 Fri, 2013-02-15 21:58

Szia! A karamell krémmel töltöd meg a lapokat. A vaníliás krém egyik fele a már kész, a lapokból összeállított tészta tetejére kerül,majd erre a tekercsek és a krém másik fele pedig a tekercsek tetejére. A piskótát lapjában vágod ketté,végül is olyan, mintha két vékony piskótát sütnél meg,de a story részben jeleztem,hogy -szerintem-elég egy 6 tojásból készített "sima" piskóta. Remélem, tudtam segíteni! Üdv: Era.

2017
finomliszt 50 dkg
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
méz 2 ek
tojás 1 db
tej 1 dl
szalalkáli 7 g
finomliszt 10 dkg
cukor 30 dkg
víz 0.5 l
tej 0.5 l
vaj 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
tej 6 dl
tojás 6 db
porcukor 20 dkg
víz 6 ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 12 evőkanál
sárgabaracklekvár 5 ek
habtejszín 2 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek