Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótás tejberizs gyümölccsel

Piskótás tejberizs gyümölccsel
Piskótás tejberizs gyümölccsel
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tejberizst mindenki ismeri, de ez most meglepetésnek készült, saját ötletem alapján, így elkészítettem, Ilyen még ritkán fordult elő, hogy újdonságot egy nap alatt három alkalommal kellett elkészítenem. 

hozzávalók / 7 adag

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

ajánlat

Bármilyen alkalomra tudom ajánlani, hétvégére igazi finom csemege, gyerekek és felnőttek kedvence.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tejberizs: 2 literes lábosba a tejet beleöntjük, a megmosott rizst hozzáadjuk, és a többi hozzávalóval 35 perc alatt többszöri keveréssel készre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  2. Ha már langyosra hűlt, a gyümölcsöt belekeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Piskóta: a tojásokat cukorral fehéredésig, gépi keverővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, ezt már fakanállal óvatosan összekeverjük.
  4. Majd a kihűlt tejberizshez keverjük, félretesszük, egy közepes méretű tepsit 1 evőkanálnyi zsírral kikenünk, és 1 evőkanál liszttel meghintünk.
  5. Fele masszánkat a tepsiben egyenletesen elsimítjuk, és 25 dkg sárgabaracklekvárral (jó másféle is) kanál segítségével megkenjük, majd a maradék masszánkat egyenletesen elterítjük rajt.
  6. Előmelegített sütőben 40 perc alatt, egyszeri fordítással 200 fokon készre sütjük.
  7. Kivesszük a sütőből, és tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
  8. Közben kemény habbá verjük a tejszínt. Már langyosra hűlt a tésztánk, tejszínhabot egyenletesen elsimítjuk rajta vizes evőkanállal.
  9. Félretesszük. Ha teljesen kihűlt a tésztánk, színes tortadarával vagy reszelt csokoládéval megszórjuk. ( De ha gondoljuk, ezt elhagyhatjuk!:)
  10. Mielőtt hűtőbe tennénk, vizes késsel kissé húzzuk meg azért, hogy amikor a hab megdermed, szeletelésnél ne töredezzen.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x23 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 650
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejberizs piskótatésztával, tejberizs tejszínhabbal, lekvárorral töltött piskótás tejberizs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

645
rizs 1 bögre
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
sovány tej 10 dl
1 csipet
tojás 4 db
cukor 20 dkg
finomliszt 4 púpozott ek
sütőpor 1 kávéskanál
lekvár/ dzsem 25 dkg
habtejszín 2 dl
színes cukorka 1 ek
mangalica zsír 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek