Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótasipkás karamell szelet

Piskótasipkás karamell szelet
Piskótasipkás karamell szelet
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a karamelles édességeket. A süti tetejének befedésére Ildi71 piskótatalléros módszere adta az ötletet. Ezúton is köszönet ezért a rendkívül mutatós megoldásért.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Csokis, vaníliás vagy gesztenyés krémmel is el lehet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal. A lisztben elkeverjük a kakaót és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük a tej felével, és ha már felolvadt, beleöntjük a tej másik felével kikevert pudingport is. Sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a vajjal együtt habosra keverjük (géppel).
  3. A kihűlt piskótát éles késsel két lappá vágjuk. A krém felével megkenjük az alsó lapot, majd ráhelyezzük a másikat, amit szintén krémmel kenünk meg.
  4. A süti tetejére piskótatallérokat rakosgatunk szépen elrendezve, majd megcsurgatjuk az olajjal felolvasztott tortabevonóval.
  5. Ha a csoki megkötött, alufóliával fedjük be a süteményt, hogy a piskótatallérok hamarabb bepuhuljanak, mert csak így tudjuk szépen felszeletelni. Tegyük hűtőbe.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x34 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 897
elküldve: 4
receptkönyvben: 380
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karamellás sütemény, kakaós-karamellás szelet piskótatallérral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-05-17 06:35

Kedves Evicus!
Örülök, hogy tetszik. Jó sütést hétvégén! :)
Üdv.
Livi

736
finomliszt 18 dkg
cukor 18 dkg
vaj 6 dkg
tojás 4 db
1 csipet
sütőpor 1 tk
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 15 dkg
karamellás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
vaj 20 dkg
piskótatallér 20 dkg
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek