Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótatekercs Ágica konyhájából

Piskótatekercs Ágica konyhájából
Piskótatekercs Ágica konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik vizsgatételem. Eleinte féltem tőle, de aztán anyukám megmutatta, hogyan tudom egyszerűen elkészíteni. Azóta már többször is megsütöttem:) Házi baracklekvárral isteni:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Hozzáadjuk egyesével a sárgákat, és kisebb fokozaton verjük tovább. A lisztet már kézi habverővel keverjük bele óvatosan.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 160-180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A kész piskótát kiborítjuk, és egy konyharuha segítségével még melegen feltekerjük.
  3. Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük baracklekvárral és újra feltekerjük.
  4. Tálalás előtt meghintjük porcukorral, és utána vágjuk fel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 81 396
elküldve: 10
receptkönyvben: 605
elkészítve: 41/41
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros piskótatekercs, ízes piskótarolád, baracklekváros piskótatekercs

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

EditB79
EditB79 Thu, 2015-12-03 14:44

Ketszer csinaltam Es mindket alkalommal szaraz lett Es csavaras kozben szettort!Es mindket alkalommal vendegeket vartam

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2016-06-10 21:56

Szia Edit! Elég rég nem kaptál választ, ezért gondoltam ,hogy írok neked. Sokszor csináltam már ilyen tekercset, és soha nem tört el. Valószínüleg kicsi volt a tepsid és túl vastag lett a tészta, ezért törhetett el. 6 tojásból készült piskótát a sütőhöz tartozó legnagyobb tepsiben kell sütni. A feltekerést én is konyharuhával csinálom, de vizes, nagyon!!! kicsavart konyharuhával.Lehet, hogy ezért nem szárad ki nekem soha. Volt már úgy is, hogy csak 4 tojásból csináltam, és azt is a legnagyobb tepsiben sütöttem. Akkor egész vékony tésztát kapok, nagyon hamar megsül, és vastagon meg lehet kenni. Talán tudtam segíteni. Ha azóta már mindezt mástól hallottad, elnézést kérek a kéretlen beavatkozásomért. Üdvözlettel Zsuzsa.

376
tojás 6 db
finomliszt 6 púpozott ek
cukor 6 csapott ek
citromhéj 1 citromból nyert
lekvár/ dzsem 150 g