Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótatekercs csigák

Piskótatekercs csigák
Piskótatekercs csigák
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A testvérem óvónőnek készül, és gyakorlaton volt a helyi óvodában. Az utolsó napjára sütit szeretett volna bevinni a gyerekeknek. Mivel szeretek ilyesmiket csinálni, keresgélni kezdtem a neten és akkor találtam a gionetta.blogspot.hu oldalon ezt az édes ötletet. Ő lekvárral készítette és csak porcukorral szórta meg, és neki talán picit szebbek is lettek a csiguszok. :) Szóval bármivel tölthető és díszíthető, amit csak szeretnénk.

Még biztosan fogom csinálni, hiszem vannak a családban is kicsik. Talán akkor már szebbek lesznek. Hiszen  a gyakorlat teszi a mestert! :)

hozzávalók / 6 adag

A tekercshez

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagyományos módon piskótatekercset készítünk. (Én ezt most egy nagy gáztepsiben sütöttem 8 közepes tojásból.) Ha megsült, feltekerjük a hosszabbik oldalától, hogy egy hosszabb tekercset kapjunk. A tekeres úgy történik, hogy az egyik végét ellentétes irányba tekerjük. A 3/4 részét feltekerjük, ez lesz a háza és a megmaradt részt pedig vele szembe. Így hagyjuk hűlni.
  2. A pudingot 4 dl tejjel és ízlés szerint cukorral vagy édesítővel megfőzzük és ha kész, belekeverjük a kakaóport és a margarint, majd folpackkal beborítjuk, hogy amíg hűl, ne bőrösödjön.
  3. Miután kihűlt a tekercs és valamennyire a puding is, akkor levesszük róla a folpackot, átkeverjük és betöltjük a piskótába. Ezek után hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön a puding is. (Mivel nekem egy kicsit megrepedt, ezért bevontam tejszínhabbal, majd a házát tortadarával megszórtam, majd felszeleteltem kb. 1,5-2 cm-es darabokra. Úgy áll meg stabilabban, ha vastagabb.)
  4. A szemeket és a kis csápocskákat csokiból csináljuk, amit megolvasztunk mikróban, majd alufóliára pöttyözünk és csíkokat húzunk egy kiskanál nyelének a végével. De lehetnek a szemek szegfűszegekből is.
  5. A csigák pedig már készen is vannak. :)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 741
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita_0101

Mióta szakács: 2012.04.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótás csigák gyerekeknek, pudingos krémmel töltött piskótatekercs, piskótatekercses csigák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atina
atina Thu, 2012-06-14 07:31

Nagyon ötletes, gondolom a gyerekek nagyon örültek a csibabigáknak!

496
tojás 8 db
porcukor 8 púpozott ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
habtejszín 2 dl
margarin 1 ek
fehér tortadara 2 ek
csokoládé 3 dkg