Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótatekercs kakaós krémmel helenától

Piskótatekercs kakaós krémmel helenától
Piskótatekercs kakaós krémmel helenától
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept nagyon régóta a tulajdonomban van. Már nem is tudom honnan szereztem, ez volt a legelső sütemény, amit életemben megsütöttem. Nagyon jó bevált recept, csakis ezt sütöm, a tölteléken néha változtatok. Ha csak gyorsan szeretnénk süteményt sütni, akkor ez kimondottan alkalmas, lekvárral megkenni, elég megszórni porcukorral, ami még előnyére válik, hogy még sütőpor sem kell bele, és mégis finom könnyű, szinte habos a tészta állaga.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta tészta

Kakaós krém

Csokoládémáz

ajánlat

Forró késsel szeleteltem, így egy kicsit megolvadt a krém is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta tészta

  1. A tojásokat a cukorral habosra felverjük mixerrel.
  2. Hozzáadjuk a lisztet.
  3. Papírral kibélelt mélyebb tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
  4. Még forrón kivesszük, egy tiszta konyharuhára fektetjük. Lehúzzuk a papírt róla, felcsavarjuk, majd visszatekerjük, megszabadítjuk a konyharuhától. Felcsavarjuk a piskótát és kihűtjük. Időnként forgassuk meg, mert különben leragad. Kihűtve megkenjük kémmel.

Kakaós krém

  1. A vajat és a porcukrot kikeverjük, hozzáadjuk a kakaót és az 1 egész, de friss tojást meg a rumot. Habosra keverjük, majd megkenjük a kihűlt tekercset, óvatosan feltekerjük.

Csokoládémáz

  1. A vajat mikróban megolvasztjuk, hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét, szép simává keverjük, majd bevonjuk a tekercset.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 45 929
elküldve: 7
receptkönyvben: 237
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaókrémes piskóta, piskótatekercs kakaós krémmel töltve, kakaós piskótatekercs

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mtotpalne
mtotpalne Sun, 2016-02-14 13:51

Aggodalmam van a nyers tojással kapcsolatosan. Ebből nem lehet gond??
Nyers tojás ha áll a krémbe v. 2 nap nem probléma?
Üdv.Marika

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2016-02-14 22:54

Frissen vett tojással nem lehet semmi gond. Én gyakran készítem ezt a krémet. Nagyon finom, teljesen más ízt és állagot ad a vajas krémnek.Persze nem nyáron!
Üdvözlettel:Helena

Eleison
Eleison / Eleison Sun, 2015-08-23 13:54

Egy kicsit idegenkedtem a tojástól a krémbe, de valóban nagyon jó állaga lett a krémnek így. Ráadásul gyorsan fogy, így nem kell tartani a nyers tojás miatt :). Amúgy a nagymamám csinálta ezt a sütit nyaranként...örülök, hogy rátaláltam, pont az egyszerűsége miatt nagyszerű a süti.

Ad9
Ad9 Sun, 2015-05-17 17:36

Kedves Helena26!
A kakaós krém recept nagyon jó. Viszont rum helyett én rumaromát használnék, te mennyit javasolsz bele? És ha tojás nélkül csinálom (persze ha kell bele belerakom) az nagyon nagy baj?

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2015-05-17 20:52

Kedves Ad9!
Szerintem ízlés szerint tegyél bele rumarómát. Tojás nélkül is elkészíthető, de teljesen más a krém ,ha tojást teszel bele, szerintem próbáld ki mind a két változatot és megtudod a különbséget! Tojás nélkül inkább jobban érezhető a vaj.
Üdvözlettel,Helena

Ad9
Ad9 Mon, 2015-05-18 18:28

Kedves Helena26!
Köszönöm a válaszodat, de 15 vagyok és nem sok tapasztalatom van még, ezért sok mindent nem tudok kezdeni az "ízlést szerint" mennyiséggel. Arra gondoltam, hogy esetleg valami szokásos, alap menyiséget tudsz mondani (persze nem baj ha nem tudsz). Azért kérdezem a krém recept nagyon jó és ha jobb a rumaromával, akkor nem szeretném kihagyni. Válaszodat előre is köszönöm!
U.I.:A tojással nincs gond...

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2015-05-19 21:36

Ad9!
Elkészítettem mind a kettővel,mikor mi volt itthon. Kis üveg rumaróma kb. a felét add hozzá, és inkább kóstold meg, ha keveselled akkor még adhatsz hozzá.
Remélem,hogy valamit azért segítettem,üdv.Helena

Ad9
Ad9 Wed, 2015-05-20 16:58

Kedves Helana26!
Köszönöm a válaszod!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2014-02-09 07:49

Kedves Helena! Ma megsutottem a piskotat. Izre, allagra nagyon nagyon finom lett. Az volt vele a nagy problemam, hogy mivel meg tekercset soha nem keszitettem, igy sok mindent meg nem tudtam rola. Ugy jartam el pontosan ahogy te leirtad a 4. pontban, de bizony az egesz raragadt nekem a konyharuhara, utana meg amikor megszabaditottam a konyharuhatol akkor meg a talcara ragadt. Ugy hogy az egesz egy dizasztor volt. Vegul is megkentem a kremmel (ami nagyon finom volt) es nagy nehezen feltekertem. Nagyon ronda de nagyon finom lett. Van valami otleted, hogy miert ragadt a ruhara es a talcara?
Koszi, Veronika

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2014-02-09 14:27

A konyharuhával melegen felcsavarod. Aztán visszatekered, a konyharuhát félretenni, majd anélkül újra felcsavarni. Tedd valami rácsra, vagy időnként megforgatni.
Remélem tudtam segíteni??
Helena

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2014-03-02 14:07

Na, mostmar sikerult! A csaladnak is nagyon izlett. Vegre buszke lehetek magamra…:) Egyebkent a sutobol kiveve, a sutopapirral egyutt tekertem fel, majd becsomagoltam a konyharuhaba es a papirt csak utana huztam le rola. Igy nem volt mihez ragadnia. Erdekes, hogy ennel sokkal bonyolultabb suteket es eteleket keszitettem mar husszu haziasszonyi eletemben, de piskotatekercset meg nem csinaltam, hogy miert…? pedig tenyleg egyszeru es gyors, tipikus vendegvaro suti. Meg egyszer koszi,
Veronika

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2014-03-02 14:49

Kedves Veronika!
Nagyon örülök a sikerednek! Ha látja az emberhogy készül, az az igazi,így leírva a recepteknek mindíg vannak úgynevezett buktatói. Saját magunknak kell bizonyos dolgokra rájönni. Ügyes vagy,csak így tovább!
Üdvözlettel,Helena

896
tojás 6 db
cukor 14 dkg
rétesliszt 14 dkg
porcukor 10 dkg
vaj 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
rum 2 ek
csokoládé 10 dkg
vaj 4 dkg