Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piszkeszósz

Piszkeszósz
Piszkeszósz
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egres, köszméte, pöszméte, büszke, piszke... leves, mártás... A piszkeszósz elnevezés a leghangulatosabb (szerintem). :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egrest megmossuk, és a vajon feltesszük egy kicsit párolni. Ha kicsit összeesett, akkor rászórjuk a cukrot, felöntjük a vízzel, és puhára pároljuk.
  2. A vaníliás pudingport elkeverjük a tejjel, és ha a piszke megpuhult, folyamatos kavarással hozzácsorgatjuk.
  3. Botmixerrel pürésítjük, behűtjük, majd piros bogyós gyümölccsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 27 869
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egresszósz, pudingos piszkeszósz, pudingos egres mártás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

255
egres 25 dkg
vaj 2 dkg
cukor 10 dkg
víz 5 dl
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
piros ribizli 2 dkg