Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztáciás-áfonyás biscotti csokiba mártva

Pisztáciás-áfonyás biscotti csokiba mártva
Pisztáciás-áfonyás biscotti csokiba mártva
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit körülményes a hozzávalókat beszerezni, de az eredmény mindenért kárpótol.

A biscotti jelentése: kétszer sült keksz. Egy csésze kávéhoz, teához kiváló kísérő.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral, tojásokkal, sóval és reszelt citromhéjjal habosra keverjük.
  2. Beletesszük a sütőporral elszitált lisztet, a pisztációt és áfonyát, és fakanállal alaposan összekeverjük.
  3. A sütőt bemelegítjük 180 fokra, és egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.
  4. A tésztát két részre osztjuk, és vizes kézzel a tepsi hosszúságának megfelelő hurkát formázunk (kb. 4-5 cm átmérőjű lesz). A két tésztát egymás mellé tesszük, és 40 percig sütjük.
  5. A sütőből kivéve 30 percig hagyjuk hűlni.
  6. Utána recés élű késsel kb. fél centis szeletekre vágjuk, és a szeleteket szép sorban visszatesszük a tepsibe.
  7. Újabb 10-15 percig visszatesszük a sütőbe, amíg szép aranyszínűre sül.
  8. Ha teljesen kihűlt, a felét olvasztott tortabevonóba mártjuk. Hagyjuk a csokit megszilárdulni, és jól záródó dobozba tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 357
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pisztáciás aprósüti, cantuccini vörösáfonyával, áfonyás keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

306
vaj 120 g
cukor 0.75 bögre
tojás 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
finomliszt 2 bögre
sütőpor 1.5 tk
sótlan pisztácia 10 dkg
vörösáfonya 10 dkg
tortabevonó 10 dkg