Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztráng ahogy Málna készíti

Pisztráng ahogy Málna készíti
Pisztráng ahogy Málna készíti
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a halat, így még nem készítettem el, de oltári lett:). Ajánlom mindenkinek isteni és könnyű.

Jó étvágyat kívánok hozzá!:)

hozzávalók / 2 adag

Pisztráng

Spenót és krumpli

Szólj hozzá!

elkészítés

Pisztráng

  1. A halat előkészítjük, beirdaljuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát és a petrezselymet összevágjuk apróra, összekeverjük kevés olívaolajjal, és egy részével megkenjük a hal belsejét. Kb 1 órára (vagy többre) hűtőbe rakjuk. Vágjuk össze a spenóthoz a fokhagymát, és öntsünk rá kevés olívaolajat, hogy amíg a hal is pihen, az olaj átvegye a fokhagyma ízét.
  2. Ha letelt az idő, tepsibe rakjuk a halat, locsolunk rá még egy kevés olajat és egy korty vizet a párolódás miatt. A külsejét megkenjük a maradék fokhagymás-petrezselymes olajjal, rákarikázunk pár szelet citromot, rakjunk a belsejébe egy-egy kis kocka vajat, fedjük le fóliával, és előmelegített sütőben először 30 percig, majd fólia nélkül még 10 percig süssük.

Spenót és krumpli

  1. Én a spenótot és a krumplit csak akkor kezdem el, ha a hal már félidőnél jár, így nem lesz hideg egyik sem. A burgonyát felkockázzuk és megfőzzük. A petrezselymet összevágjuk ízlés szerint, kevés vajon/olajon megdinszteljük, majd ráöntjük a megfőtt burgonyát. Összekeverjük, és kész.
  2. A spenótot alaposan, többször mossuk meg. A fokhagymát olajjal együtt kezdjük melegíteni, én tettem bele egy kevés vajat is, pár perc után tegyük rá a spenótot. Kb 3 perc alatt összeesik, sózzuk, borsozzuk, és már tálalható is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 878
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Málna0502

Mióta szakács: 2014.10.17.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

petrezselymes pisztráng párolt spenóttal és petrezselymes burgonyával, sül pisztráng spenóttal és krumplival

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

962
pisztráng 500 g
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0.25 csokor
margarin 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl
citrom 0.5 db
spenót 250 g
fokhagyma 2 gerezd
margarin 1 ek
burgonya 5 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
olívaolaj 3 ek