Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztráng mandulás felfújttal

Pisztráng mandulás felfújttal
Pisztráng mandulás felfújttal
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családomnak szerettem volna bebizonyítani, milyen ízletes hal a pisztráng. Sikerült.

hozzávalók / 3 adag

A halhoz

A burgonyához

A mandulás felfújthoz

A mézes körtéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halakat gondosan megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Külsejét és belsejét sózzuk, borsozzuk, citromot csepegtetünk rá. Néhány helyen beírdaljuk, ahova citromcikkeket dugdosunk. A hal belsejébe fenyőmagot, 2 szegfűborsot teszünk, és kibéleljük a petrezselyem-kakukkfű kombóval. Letakarva hűtőbe tesszük néhány órára.
  2. Sütéskor előmelegített sütöben mindkét oladalát megsütjük kb. 10-10 percig.
  3. A tejszínben főtt burgonyához megpucoljuk a krumplit, és vékony szeletekre vágjuk. A tojást, kevés tejet, a tejszínt összekeverjük, a burgonyát sózzuk, megszórjuk szerecsendióval, nyakon öntjük az öntettel, tetejére reszelt sajtot hintünk. Fóliával letakarva, negyed órát sütjük, majd a fóliát levéve még negyed óra alatt megpirítjuk.
  4. A mandulás felfújthoz a 2 tojás sárgáját összekeverjük 5 dkg vajjal és 1 ek liszttel, majd hozzákeverjük a tojások sózott, kemény habbá vert fehérjéjét. A masszát szilikon muffin formába kanalazzuk (6 adag lesz), és 160 oC-os sütőben negyed óra alatt megsütjük.
  5. A körtéhez egy teflon serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk, beletesszük a negyedekre vágott körtét, nyakon öntjük a mézzel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a gyömbérrel, és karamellizáljuk pár percig, majd felöntjük a borral.
  6. Elforraljuk a bor alkoholtartalmát, és vagy egy kis vajjal, vagy kevés feloldott étkezési keményítővel besűrítjük a mártást.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 544
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldfűszeres pisztráng tejszínes burgonyával, sült kakukkfüves pisztráng mandulás felfújttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1257
pisztráng 90 dkg
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 1 csokor
himalája só 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
citrom 1 db
mustármag 0 ízlés szerint
fenyőmag 1 ek
szegfűbors 1 teáskanál
burgonya 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 dl
tej 1 dl
tojás 2 db
sajt 10 dkg
tojás 2 db
vaj 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
mandula 8 dkg
0 ízlés szerint
körte 3 db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
rózsabors 1 teáskanál
méz 3 ek
vaj 5 dkg
fahéj 1 tk
szegfűszeg 1 csipet
fehérbor 1 dl
étkezési keményítő 1 kk