Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pita 3.

Pita 3.
Pita 3.
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük otthon a gyrost, de nem mindig van előre csomagolt pitánk, így néha házilag készítem e recept alapján.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a sót, olajat, lisztet és jól összedagasztjuk. Egy órát pihentetjük.
  2. Nyolcfelé osztjuk a tésztát, majd lapos kerek formákat készítünk, és forró, gőzös sütőben addig sütjük, míg púposodni nem kezd (gyorsan ki lehet szárítani a tésztát, ezért ha púposodik már nyugodtan kivehetjük, különben nagyon kemény lesz.
  3. Frissen a legjobb tálalni.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 845
elküldve: 2
receptkönyvben: 251
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Biri

Mióta szakács: 2010.04.22.
4 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: pita
hasonló kategóriák: édes leveles, zsemle, bagel, hamburger-buci, buci, burek, kifli, perec, croissant, briós

egyéb elnevezések

házi pita, pita házilag

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csilli
Csilli Sat, 2010-10-30 16:43

Szia! A pita általában üreges belül és lehet tölteni bele különböző finomságokat. Ez is ilyen jellegű?
Köszi: Csilla

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Tue, 2010-06-01 08:06

Hát mihelyst gyrosra éhezik meg a család,elkészítem ezt a pitát,mert nagyon felizgatta a fantáziámat....Köszi a receptet!

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Mon, 2010-05-31 17:42

szia,
jól érzed a dolgot, a sütő aljába egy tűzálló lábasban vizet teszel. legjobb, ha eleve meleg vízzel kezded a sütést.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-31 20:21

Igen én is a dokis élesztővel szoktam csinálni legtöbbször (néha "Tes.o"-sal).
A forró gőzös sütő meg igen az, hogy a sütő aljára egy jénaiba vagy valami kerámiába meleg vizet teszünk és az ott szépen közben párolog.
Köszi!

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Mon, 2010-05-31 14:22

szia biri!
a dokis élesztőt használod? mert az ugye 7 gr, de nekem most cba-s van pár betárazva, az meg 11 gr.
csak, hogy hogy fogjak hozzá a dologhoz :)

444
finomliszt 45 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
cukor 1 ek
víz 3.5 dl
1 tk
napraforgó olaj 1 ek