Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pita ahogy sanila készíti

Pita ahogy sanila készíti
Pita ahogy sanila készíti
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család nagyon szereti a pitát!  Mivel görögöknél egy igen kedvelt étel, így elkezdtem keresgetni pita recepteket külföldi oldalakon, többet kipróbáltam, végül a sokból összeállítottam egyet.

hozzávalók / 4 adag

A pitához (8 db)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mérjük ki a lisztet. A vízbe (langyos) keverjük el a cukrot, a sót, az élesztőt és az olajat.
  2. A liszttel a keveréket forgassuk össze, majd 10 percen át dagasszuk a tésztát. Jól gyúrjuk át, hogy minél levegősebb legyen.
  3. Öntsünk rá egy kevés olívaolajat, majd hagyjuk kelni kb. másfél órán keresztül.
  4. Lisztezzünk be egy nyújtódeszkát. A megkelt tésztát osszuk 8 egyforma darabra.
  5. Vizes konyharuha alatt pihentessük 10 percig, majd nyújtsuk meg (én egy bő hüvelykujjnyira szoktam kb. 1-2 cm vastag), és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük még 10 percet pihentetni.
  6. A sütőt előmelegítjük, és megsütjük.
  7. Szépen megdagadnak a bucik, ha már langyos, akkor szoktam a tetejét levágni, és megtölteni a hozzávalókkal.  Ha többet szeretnénk sütni, akkor minden hozzávalót megduplázok. Szárított élesztővel még nem próbáltam a receptet.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 588
elküldve: 9
receptkönyvben: 302
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

sanila

Mióta szakács: 2012.05.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: pita
hasonló kategóriák: croissant, perec, zsemle, bagel, buci, édes leveles, briós, kifli, hamburger-buci, burek

egyéb elnevezések

pita házilag, görög pita, házi készítésű pita

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sanila
sanila / sanila Wed, 2012-10-24 14:09

igen, én addig szoktam, kb annyi kell, hogy megdagadjon és elkezdjen pirulni a teteje! Ha vastagabbra sikerednek a piták akkor egy 2-3 perc még pluszba kellhet rá, de látni fogod a színén mikor jó.

462
finomliszt 45 dkg
1.5 kk
cukor 1 ek
friss élesztő 2.5 dkg
víz 310 ml
olívaolaj 2 ek