Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pita zsebbel Iluska konyhájából

Pita zsebbel Iluska konyhájából
Pita zsebbel Iluska konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van pár recept gyűjteményem, ez a pita egyik a 'kelt tésztás' könyvemből. Egyszerű az elkészítése, nagyszerű az eredmény!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

8-9 db lesz ebből a mennyiségből. Ha marad belőle másnapra is, akkor konyharuhával takarva nejlonban friss marad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meglangyosítjuk a kimért vizet a csipet cukorral.
  2. Kis tálban elveszünk belőle, és felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a többi vizet is, és bedagasztjuk a tésztát.
  3. Letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, 8-9 gömbölyű egyforma részt alakítunk belőle. 10 percig pihentetjük. Előmelegítjük a sütőt 260-270 C fokra.
  5. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük úgy, hogy ami eddig felül volt, az alulra kerüljön (kb. 4 db fér be egyszerre a sütőlapra).
  6. Kb. 2 percnyi sütés után, mikor már felpuffadt, megfordítjuk, és fél percre visszatoljuk.
  7. Mikor megsültek tálcára szedjük, és konyharuhával betakarjuk a tálalásig.
  8. Tálaláskor levágunk egy keskeny csíkot az egyik részéből, és szétválik a tészta, előtűnik a zseb. Tetszés szerint töltjük. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 260°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 16 034
elküldve: 4
receptkönyvben: 119
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
719 recept

receptjellemzők

konyha: görög
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: pita
hasonló kategóriák: kifli, burek, briós, édes leveles, hamburger-buci, zsemle, buci, bagel, perec, croissant

egyéb elnevezések

zsebes pita, pita gyroshoz, pita házilag

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

borosböbe
borosböbe Thu, 2015-08-06 18:58

Kedves Iluska :)
Kipróbáltam receptet nagyon jóól sikerült igaz nem nyílt szét,de megoldottam :)

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2015-08-07 10:58

Köszi a visszajelzést!Jó forró sütőben fel kell puffadnia,majd levágni egy vékony csíkot egyik oldalából,és a zsebnek ott kell lennie...:-)))

661
finomliszt 535 g
víz 345 ml
friss élesztő 30 g
7 g
cukor 1 csipet