Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pittule

Pittule
Pittule
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen búzaliszttel is elkészíthető, kb. ugyanezekkel az arányokkal.

Az eredeti recept egy nagyon jó videó recept, ami sokat segíthet.

Ezek a "pittule"-k a pároméknál kimondottan Márton napi finomságok.

hozzávalók / 10 adag

A fehér pittule-hez

A töltött pittule-hez

ajánlat

Tölteléknek tehetünk még bele hagymát, capribogyót, metélt szardellafilét, pikáns olajat is.

Ez nagyon sok adag, elég sokáig tart, amíg kisül, de lehet fél adagot is készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1 l vizet egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, keverjük, míg feloldódik.
  2. Majd hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, csomómentesre dolgozzuk, ha kell, kis vizet adunk hozzá, majd ha már jól gyúrható, 2 részre oszjuk a tésztát.
  3. Az egyikhez még pici vizet adunk, jól átdolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük.
  4. A másik adaghoz hozzáadjuk az olajmagot és a paradicsompürét, eldolgozzuk, majd 40 percig meleg helyen kelesztjük
  5. Az olajat egy magasabb falú edényben felhevítjük, majd a kezünket beolajozzuk, kiveszünk egy darab tésztát, lazán ökölbe szorítjuk a kezünket, a hüvelykujjunkkal felfelé, ami tészta itt (a hüvelyk- és mutatóujjunk közt) kifolyik, azt lecsípjük, és a forró olajban aranyszínre sütjük, majd kimerjük, papíron az olajat lecsorgatjuk.
  6. Így járunk el mindkét tésztával, amíg el nem fogy.
  7. Melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 404
elküldve: 0
receptkönyvben: 135
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lángos
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
alkalom: Márton-nap
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olajbogyós kelt puffancsok, olajban sült olívabogyós tésztagolyók

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sziszu
sziszu Wed, 2011-11-23 14:07

Szia!
Egyet értek az előttem szólóval, köszönöm a receptet. Van egy olasz udvarló a családban és mindíg ezzel nyaggatott, de nem értettem, hogy hogyan kell csinálni. A liszt engem is érdekelne, hogy az milyen? Köszi

cafika
Cafika / cafika Wed, 2011-11-23 15:26

szia Sziszu,
a kérdésedre eggyel lejjebb találsz választ, örülök,hogy tetszik a recept :-)
az olaszok bizony nagyon értékelik a hazai ízeiket, így ha elkészíted, nagyon fog örülni neki az illetö,abban biztos lehetsz !!!! ;-))
további szép napot,
üdv. Évi

Málna-Mc
Málna-Mc Wed, 2011-11-23 13:32

Szia!
Ez nagyon jóóóó! Néztem a videót, nagyon ötletes és egyszerű a tésztája. Csak egy kérdésem lenne. Milyen a dr. Schar liszt? Gratula a recepthez!!

cafika
Cafika / cafika Wed, 2011-11-23 15:23

szia Málna-Mc,
köszönöm a dicsérö szavakat :-)
A dr. Schär liszt, lisztérzékenyeknek való liszt.
A receptet sima búzaliszttel is el lehet készíteni, valószínü, hogy kevesebb víz kell majd hozzá.
További jó sütés-fözést kivánok,
Évi

470
schar mix 100 dkg
víz 1.5 l
élesztő 20 g
1 ek
paradicsom 3 db
fekete olajbogyó 50 g
napraforgó olaj 1.5 dl