Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza 11. - teljes kiőrlésű lisztből

Pizza 11. - teljes kiőrlésű lisztből
Pizza 11. - teljes kiőrlésű lisztből
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tény: Nálam, nálunk, nálatok, nagyon népszerű a pizza. Biztosan van olyan bejáratott hely, ahonnan házhoz rendelsz. Te is végigjártad az utat, melyet neves és névtelen pizzázók szórólapjai öveznek, hogy: innen rendelj, meg onnan, mert ez az igazi olasz, meg a legeredetibb olasz, és ha valami ennél olaszabb, az akkor már csak a 'Bászszpenszer'. Tutira tapasztaltátok, hogy rendelésnél nem csak arra kell figyelni, hogy honnan rendelsz, hanem arra is, hogy mázlid legyen, és ugyanaz a szakács készítse el a pizzát, aki azt a fajtát készíti, amit szeretsz. Az egész felér egy torpedójátékkal. Felhívod a pizzériát, benyögöd, hogy A/2, és nem tudod meg, hogy talált süllyedt-e, csak ha kihozták. Egy konkrét órarendet kell vezetned, hogy mikor melyik pizzériában ki az ügyeletes, mert egyébként nem tudsz biztosra menni.
Na, nekem ebből lett elegem. Itt egy saját fejlesztésű hibrid pizzarecept. Nem olasz, saját, de minimum hozza, ha nem üti az elvárt színvonalat, ráadásul teljes kiőrlésű lisztből készül, sőt, Te készíted, így a minőség és a szakács mindig ugyanaz. Bátorság, egyszerű elkészíteni.


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

ajánlat

Nagyon illik hozzá egy pohár száraz, fehér bor, és ahogy azt mindig is tartottam: Ha nem tudsz magadból, akkor meríts egy pohárból bátorságot, illetve a bátorság mértékegysége a deciliter.
A feltétek szabadon váltogathatók a lényeg, hogy az elősütés alkalmával kerüljenek rá a sonka, vagy szalámi karikák, illetve azok a feltétek, amik levet ereszthetnek (pl gomba, paradicsom). Erre azért van szükség, mert nem kemencében sütöd, és így elkerülhető, hogy a pizzát túlsüsd, vagy vizes maradjon.

Fontos, hogy nem kell rá 4 cm magasan feltéteket pakolni. Mert az íz nem áll egyenes arányban a feltétek vastagságával. Találd meg az arányokat. Az általam készítetten, az egész nagy adagon van összesen: 8 dkg serrano, 8 dkg csípős szalámi, egy fél lilahagyma, 3 evőkanál kukorica, 8 db egész kb. 8cm-es pepperoni paprika, de félbevágva, és 30-40 dkg sajt.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet szórjuk bele egy mély tálba.
  2. A 2 dl tejet langyosítsuk meg mikróban, tegyük bele a cukrot és az instant élesztőt, keverjük el, és várjuk meg, míg felfut.
  3. Tegyük hozzá a liszthez az oregánót, a sót, a bazsalikomot, az olívaolajat és a felfutott élesztőt. Alaposan gyúrjuk össze, míg el nem válik a kezünktől és az edény falától. Tegyük fel a radiátorra, vagy langyosítsuk fel a sütőt 35-40 fokra, és tegyük felre 30 percre, míg megkel.
  4. Közben készítsük el a pizza megkenéséhez a szószt. Borítsuk össze a fenti hozzávalókat a szószhoz, és tegyük félre.
  5. Ha megkelt a tészta, akkor belisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 2 mm vékonyra.
  6. Egy nagy tepsit kenjünk ki egy kis olívaolajjal, majd egyengessük el benne a kinyújtott tésztát.
  7. Kenjük meg a paradicsomos szósszalm, és tegyük rá a sonkát és a szalámit.
  8. Előmelegített sütőbe toldjuk be, a sütő felső 1/3 részébe 5 percre. Ezután vegyük ki, tegyük rá a többi feltétet és a sajtot. Süssük, míg a sajt meg nem pirul (kb. 6-8 perc).

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 692
elküldve: 7
receptkönyvben: 267
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

nemnagykunszt

Mióta szakács: 2011.01.09.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza torpedó, pizza tészta variálható feltéttel, home made pizza, pizza

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kingacska
Kingacska Thu, 2012-11-22 09:45

Sziasztok, en is ezt a pizzat neztem ki mint egeszseges pizza :) A kerdesem,a teszta allagaval kapcsolatos lenne, meg pedig az, hogy puha lesz? Nem szeretnem ha ropogos/kemeny lenne a tesztaja. Koszonom elore is a valaszt.

Nemnagykunszt
nemnagykunszt / Nemnagykunszt Mon, 2012-10-29 07:24

Szia+
Bocs, de volt egy kis kimaradás, ezért a késői válasz. Persze lehet vízzel is. Már próbáltam és úgy is okés
üdv

bogfru
bogfru Fri, 2011-07-08 14:34

Köszönöm a gyors választ, már ma elkészítem!:)

bogfru
bogfru Fri, 2011-07-08 13:02

megkérdezhetném hány db pizza lesz ebből a mennyiségből?Előre is köszönöm!

Nemnagykunszt
nemnagykunszt / Nemnagykunszt Fri, 2011-07-08 13:32

Szia!

Az egyszerűség kedvéért én általában a sütőhöz való nagy tepsiben szoktam elkészíteni, ami kb 46*37 cm-es. Ebből a méretből készül 1 db. De! Mivel mi nagyon vékony tésztával szeretjük, ezért ki szoktam nyújtani 2-3 mm vékonyra, így maradni fog kb plusz egy fél tepsire való adag. Ez azért jó, mert meg lehet pakolni mindeféle csípős dologgal, addigra ugyanis már mindenki jóllakott az előző adaggal és nem szól bele, hogy mi legyen a feltét :)

papp73
papp73 Sat, 2011-02-26 11:39

Tegnapi vacsoránt ez a szupi egészséges alapú pizza volt, hát fenomenális a recept!!! Én géppel állítok össze minden sütit -sokat sütök és mindig sietek:)- és kb. 5 perc alatt kész volt a tészta! Köszönöm a receptet, ez nálunk sláger lesz, tuti! Üdv: egy feleség és anyuka, aki törődik a család egészségével:))

Nemnagykunszt
nemnagykunszt / Nemnagykunszt Sat, 2011-02-26 11:58

Kedves Papp73!

Nagyon Örülök, hogy sikerült, és ízlett. Tényleg egyszerre több dolog miatt jó: iszonyú gyors, egészségesebb, mint a fehér lisztes társai, és nem mellesleg nagyon finom.
Üdv
Nemnagykunszt

743
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 40 dkg
1 tk
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 tk
olívaolaj 2 ek
tej 2 dl
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
cukor 0.25 ek
sűrített paradicsom 200 g
oregánó 1 ek
ketchup 2 ek
snidling 1 csokor
sonka 10 dkg
szalámi 10 dkg
pepperoni 8 db
csemegekukorica 5 dkg
lila hagyma 0.5 közepes fej
sajt 10 dkg