Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza 13. - gyrosos

Pizza 13. - gyrosos
Pizza 13. - gyrosos
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy olcsó étel lesz végül, de ha jól sikerül, az íze kárpótol minket:).
Megjegyzésként még annyit, hogy borsnak én Horváth Rozi színes, durvára darált borsát szoktam használni. Nagyon finom illata van, és remek ízt ad. A Gyros fűszerkeveréknek pedig Knorr-t használtam, bár a Kotányit is nagyon dicsérik. Nekem az előbbi is bevált, de hát ki amit szeret :).
A végeredmény 1 db kb. 30-32 cm-es pizza. Mivel elég laktató, így 2 főnek is elegendő.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A pizzaszószhoz

A húshoz

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőnek kezdjük a tésztával. 1 tk cukrot meleg tejbe elkeverünk, majd megfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Addig a lisztet, a tojást, 2 ek olajat, ill. az 1 mk sót tálba rakjuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és még kb. fél deci vizet, majd jól összedolgozzuk, és lefedve meleg helyen hagyjuk alaposan kelni. Tésztánk ne legyen túl lágy, arra ügyeljünk!
  3. Következik a hús előkészítése. A csirkemellet vágjuk fel vékony csíkokra, majd kicsit sózzuk, és dörzsöljük meg gyros-fűszerrel, és azt is hagyjuk, hadd vegye be az ízeket.
  4. Nekikezdhetünk a pizzaszószunknak. A nagy fej hagymánkat jó apróra kockázzuk fel, és ennek vegyük kb. a 2/3 részét. Rakjuk egy kisebb lábasba, majd kis olajon pároljuk üvegesre.
  5. Ha ezzel megvagyunk, akkor vegyük le a tűzről, és rakjuk bele a sürített paradicsomot, törjük bele fokhagymát, ill. a fentebb felsorolt fűszereket (só, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, 1db babérlevél, bors, majoranna) ízlés szerint. Cukrot is tehetünk bele, ha túl savanyúnak találjuk.
  6. Pár percig főzzük, közben adhatunk hozzá kevés vizet, ha túl sűrűnek találjuk. Ha elkészült a babérlevelet ne felejtsük benne :)
  7. Folytassuk tovább a hússal. Van még egy harmad rész felkockázott hagymánk. Ezt kevés olajon pirítsuk le, majd adjuk hozzá a csirkét, és törjünk rá 1 fokhagymát. Pirítsuk 1-2 percig, majd öntsünk rá worchestshire szószunkból egy kicsit, és pirítsuk tovább pár percig.
  8. Ha a fenti lépésekkel kész vagyunk, addigra kb. meg is kelt a tésztánk. Nyújtsuk ki kb. 1cm vagy fél újjnyi vastagra, és helyezzük bele egy kiolajozott és lisztezett tepsibe. Majd takaréklángon süssük elő az üres tésztát kb. 10 percig.
  9. Addig készítsük elő a lilahagymát, a paradicsomot, az uborkát, amelyeket szeletekre vágunk.
  10. Ha van fokhagymaszószunk, akkor azzal nem lesz dolgunk, ha viszont nincs, akkor tudunk készíteni 1/2 csomag fokhagymás salátaöntet-porból és fél doboz natúr joghurtból.
  11. Kivesszük a sütőből a pizzalapot, és szépen megpakoljuk. Elsőnek rákenjük a pizzaszószt, majd a húst és a zöldségeket. Az öntetünket szépen elosztjuk rajta. Megszórjuk parmezánnal, és végül ráreszeljük a mozarellát.
  12. Visszahelyezzük a sütőbe, és takarékon még kb. 30 percig sütjük, amíg a széle nem barnul, és a sajt rá nem olvad.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 705
elküldve: 0
receptkönyvben: 160
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Con

Mióta szakács: 2010.11.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés pizza gazdagon, pizza gyrosos ízekkel, worchestershire szószos pizza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1288
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
víz 0.5 dl
élesztő 1.5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
cukor 1 teáskanál
1 kk
sűrített paradicsom 4 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
csirkemell filé 1 db
vöröshagyma 1 kis db
worcestershire-szósz 1 ek
lila hagyma 1 közepes fej
paradicsom 1 közepes db
uborka 5 dkg
mozzarella 10 dkg
parmezán sajt 10 dkg
fokhagyma szósz 1 ek