Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza 15. - ahogy a boltban készül

Pizza 15. - ahogy a boltban készül
Pizza 15. - ahogy a boltban készül
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez  a legjobb pizzatészta receptúra:).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szószhoz

ajánlat

Figyeljük, mert könnyen odaég. Az oregánót és a bazsalikomot csak az utolsó percben tegyük bele, mert különben elvesztik telt ízüket. 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízben feloldjuk az élesztőt, és beleöntjük az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a feloldott élesztős vizet. Öszegyúrjuk a hozzávalókat, és 10 percet pihentetjük.
  3. Ezután tetszőleges formára és vastagságúra kinyújtjuk, majd előmelegített sütőben 10-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. A szószhoz a vöröshagymát kockára vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Mikor majdnem megpirult a vöröshagyma, rátesszük a zúzott fokhagymát is.
  5. Ha megpirultak, hozzájuk adjuk a paradicsomszószt,  és fűszerezzük. 1-2 percet forraljuk, és kész.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: tetszőleges cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 221
elküldve: 13
receptkönyvben: 533
elkészítve: 7/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Erdélyi Ferenc

Mióta szakács: 2011.01.09.
6 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza, pizza olaszos ízekkel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evazsombok
Bambi / evazsombok Thu, 2013-05-16 11:02

Nekem úgy tűnt, hogy nyers maradt a tészta.... :( Hiába sütöttem 20 percig, és vékonyra nyújtottam!

juliajulia
juliajulia Thu, 2013-02-21 17:26

Azt szeretnem kerdezni, hogy a pizzalapokat elosutom , vagy egyszerre a szosszal ? Koszi

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Wed, 2013-02-20 17:13

Kedves Feri, elkeszitettem a pizzát, épp most sül a sütőben. Ez tényleg nagyon jó kis tészta recept! Nagyon jó állaga lett, es gyorsan elkészült, nem kellett sokáig kelesztenem. Mar csak egy próbatétel van, hogy bekerüljön a recepttarba, hogy a gyerekek mit szólnak majd hozza.
Mindenesetre köszi a receptet, a fogadtatasrol pedig majd beszámolok.
Andi

itze
itze Wed, 2013-02-20 11:08

Szia! Honnan tudok beszerezni "3 csipet őrült kömény"-t? :)

szteri
szteri / szteri Sun, 2011-07-03 16:58

Kedves Feri!

A recepted alapjan epp most sül 6 db gyönyörü pizzas bagett a sütöben. A tesztahoz viz helyett tejet fogtam, 6 db bagettet formaltam belöle. A szoszt pedig 1 evökanal etkezesi kemenyitövel tettem pizzakrem allaguva. Mar alig varjuk a gyerekekkel, hogy kesz legyenek, jo sok reszelt sajttal a tetejükön!!! Köszi a receptet! szteri

szteri
szteri / szteri Sun, 2011-07-03 16:58

Kedves Feri!

A recepted alapjan epp most sül 6 db gyönyörü pizzas bagett a sütöben. A tesztahoz viz helyett tejet fogtam, 6 db bagettet formaltam belöle. A szoszt pedig 1 evökanal etkezesi kemenyitövel tettem pizzakrem allaguva. Mar alig varjuk a gyerekekkel, hogy kesz legyenek, jo sok reszelt sajttal a tetejükön!!! Köszi a receptet! szteri

Mucóka
Mucóka / Mucóka Wed, 2011-02-23 22:16

Dehogy haragszom, semmi gond!
Elkészítettem dupla adagban,biztos ami biztos alapon.Sok lett belőle,maradt mára is,de nem gond,mert nagyon fincsi!
Megbizható recept,ajánlom mindenkinek!
Köszi!
Remélem teszel fel még recepteket!
Kata

Mucóka
Mucóka / Mucóka Tue, 2011-02-22 15:09

Kedves Feri!

ÚÚÚÚÚÚÚ,már megint egy fantasztikus recept Tőled!
Kösszi,köszi,köszi!
A sós aprósütit azóta sem tudjuk megunni!!(Már anyukám is rákapott!)

Azt szeretném kérdezni, hogy ebből a pizzatészta mennyiségből egy-vagy kettő nagy kerek pizza lesz!???
Várom a válaszod, mert ma este ez lenne a vacsink!
Köszi!
Kata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-19 18:25

Nagy pizzarajongók vagyunk, örültem is mikor megjelent a
recepted. Az az igazság, hogy az arányokat nem igazán tudom
eltalálni, vagy tul vastag a tészta vagy túl vékony.
Ha a kerek pizzasütőbe sütöm kérdésem az, hogy ez a 25dkg.
liszt elegendő- e hozzá?
Nem mértem meg de kb. 30cm. átmérőjű a forma.
És gondolom a szószra ízlés szerint feltét + sajt.
Eddig készen kapható pizzakrémet tettem rá, de ez a szósz nem
bonyolult , ki fogom próbálni.
Köszi a receptet.
Üdv.: Edo.

375
finomliszt 25 dkg
élesztő 1.5 dkg
víz 1.5 dl
8 g
olívaolaj 2 ek
sűrített paradicsom 200 g
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
oregánó 1 ek
bazsalikom 1 ek
őrölt fűszerkömény 3 csipet
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
olívaolaj 3 ek