Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza 20. - mini, burgonyás

Pizza 20. - mini, burgonyás
Pizza 20. - mini, burgonyás
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedveskedni akartam a fiúknak valami pizzaszerűvel. A fiam ugyanis hetekig el lenne, ha csak pizzát kapna. Én viszont krumplis pogácsát ettem volna már régóta. Úgyhogy jött az ötlet, hogy csináljam együtt a kettőt! Hát, nem bántam meg! A krumplitól nagyon puha lett, a levegőn is még 2 napig puha, nem szárad ki. Legközelebb is így fogom készíteni, mert nagyon finom, és a fiam szerint jobb is így, mert jobban kézrefogható, mint egy nagy szelet pizza.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Közben a burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük.
  3. Ezután az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, és (akár robotgéppel is) simára dagasztjuk.
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Közben a hagymákat megpucoljuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Felhevített zsiradékon megpirítjuk, felöntjük pici vízzel, hogy puhára főjjön.
  6. Mikor késznek látjuk, ráöntjük a paradicsompürét, és egyet forralunk rajta.
  7. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a pizzafűszert.
  8. Addig meg is kel a tésztánk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és kb. 5 cm átmérőjű csészével, kiszúróval korongokat szaggatunk.
  9. Teszünk rájuk 1-1 kanálnyi mártást, majd ízlés szerint több-kevesebb sajttal megszórjuk.
  10. Előmelegített sütőben a tészta pirulásáig, illetve a sajt olvadásáig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 218
elküldve: 1
receptkönyvben: 258
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemtalalt

Mióta szakács: 2011.02.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyás pizza, paradicsomkrémes mini pizza

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemtalalt
Nemtalalt / nemtalalt Thu, 2011-06-09 17:57

Bocsánat mindenkinek!!! Most néztem csak meg a leveleim, hogy érkeztek ide hozzászólások....

Kedves almamag!
Örülök, hogy neked is elnyerte tetszésed a párosítás. :-))

Kedves Batida!
Azért örülök, hogy végül minden O.K. lett! :-))))
Hogy mennyi az egy üveg paradicsom? Kb. 2,5 dl. Én a Lidl-ben szoktam venni. De ha neked bevált ahogy készítetted, jegyezd meg, és legközelebb már úgy tudod a családodnak tálalni.

További jó sütögetést! :-)))
Szeretettel:
Kriszta

Batida
Batida / Batida Tue, 2011-06-07 18:35

Hááát, nem bírtam kivárni míg válaszolsz, ma megcsináltam. A tészta nekem kemény és száraz lett, ezért még 1/2 dl tejjel lágyítottam rajta, utána tökéletesen lehetett már dagasztani. (múlhatott a liszten, vagy a krumplin is, nem tudom) Végül 2,5 dl paradicsompürét használtam (dobozosat) és egy konzerv sűrítményt, nagyon jó állagú mártás lett. A tésztát én 10cm kiszúróval csináltam, hogy legyen hová pakolni, de nagyon szép, nagyon mutatós kis darabok lettek, sonkával, kukoricával, paradicsomkarikával raktam meg, plusz a sajt, és isteni finom lett a végeredmény!!! 21 db lett belőle, szerintem min. 2 nap mire elfogy. :-)))))) A tészta ahogy írtad, puha, levegős, egyszerűen isteni!
A mártás sok is lett, azt lefagyasztom későbbre valamihez.
Köszönet a receptért, a családom éveikig hálás lesz érte! Akkor is, ha téged sajna "nemtalalt"-alak. ;-)

Batida
Batida / Batida Mon, 2011-06-06 08:52

Kedves Nemtalalt, az 1 üveg sűrített paradicsom az mennyi mennyiségben? Én csak a dobozos ill. konzerv változatát szoktam használni, ezért kérdezem. Nagyon jó a recept, én is meglepném vele a lányaimat valamelyik este...

almamag
almamag Mon, 2011-06-06 08:45

De jóóóóó..... Köszönöm a receptet! A pogácsa és pizza párosítása nagyon jól hangzik. :-) Ezt nem is tudom miért tették közepes kategóriába. Szerintem könnyű elkészíteni. - vagy csak én gondolom így? -
Szép napot!

1571
finomliszt 100 dkg
burgonya 60 dkg
sertészsír 4 ek
élesztő 5 dkg
tej 1.5 dl
cukor 2 teáskanál
tojás 2 db
0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes fej
sűrített paradicsom 300 g
pizza fűszerkeverék 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
sajt 30 dkg