Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza 21. - Egyszerűen

Pizza 21. - Egyszerűen
Pizza 21. - Egyszerűen
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tésztát amikor először meghallottam a munkatársamtól. Gyors, egyszerű és nem lehet elrontani a tésztát sem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Ajánlom ezt egy főétkezésnél leves után, vagy vacsorára. Kicsit vastagabb a tésztája, ezért azt ajánlom, aki a vékonyabbat szereti, hogy ossza ketté és úgy süsse meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalókat jól összegyúrjuk.
  2. Lefedjük a tálat, hagyjuk megkelni kb. fél órát.
  3. Egy nagy tepsit kiolajazunk és ráterítjük a tésztát, majd a feltéteket rápakoljuk, rászórjuk a sajtot.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: nagy cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 074
elküldve: 11
receptkönyvben: 317
elkészítve: 22/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza, szalámis pizza, húsos pizza

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vaskoeva1220
vaskoeva1220 Wed, 2013-09-18 16:05

Most kel a tésztám... remélem sikerülni fog, ez lesz életem első kelt tésztája.. :) Szorítsatok! Majd megírom mi lett belőle! :) Köszi a receptet! :) Évi

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Mon, 2013-03-11 14:09

Köszönöm szépen a jó kívánságokat! Ezt a pizzát többféle feltéttel szoktam készíteni mostanában úgy is, hogy tejfölös fokhagymás alap, rá kis szalonna, sonka darabok vagy kolbász darabkák, hagymakarika, sajt, a másik felét pedig pizzaszósz szalámi, sajt, paradicsom a gyerekeknek

pilupapa
pilupapa Thu, 2013-03-07 13:39

Kedves Heni ! Nagyon szépen köszönöm ezt a remek receptet! Ui.: A közelgő nőnapra és névnapra nagyon sok boldogságot kívánok. Pista

VKata80
VKata80 Wed, 2012-11-14 13:17

Drága Heni! Most tudtam csak belépni ide. Köszönöm a választ. Jelentem: nagy sikere volt a pizzádnak! Két hét múlva szombaton is bevetem :-) Sok puszi a receptért!!!!!! Kata

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Tue, 2012-11-06 15:07

Sziasztok! ÉN kérek elnézést, néha nem úgy teszik be pontosan a receptet, ahogy én beküldöm és nem is értettem, hogy mit nem értetek, milyen vízre kérdeztek rá, mígnem most néztem a 2. pontot, hogy mit írtak oda...köszönöm, hogy jeleztétek, próbálom javítani a receptbe. Én úgy küldtem be, hogy az összes hozzávalót összekeverjük, kidolgozzuk, lefedve hagyjuk fél órát keleszteni. Én forró vízet szoktam engedni a mosogatóba és abba állítom a tálat, mert nem rendes kelesztőtálam volt eddig. Gondolom ez tévesztette meg a nosaltyt is...szóval azóta már sütöttem tejfölös-fokhagymásan az egyik felét a másik felére pedig pizzakrémes feltét került. Köszönöm, hogy jeleztétek javítom! Jó étvágyat hozzá!

VKata80
VKata80 Sun, 2012-11-04 10:59

Kedves Heni! Nagyon jónak tűnik a recepted, épp most készítem, de az a forró vizes megoldás nekem sem tűnik egyértelműnek. Szerintem Marcsi is azt nem érti, amit én. Összegyúrjuk a hozzávalókat, odáig ok. De ha a hozzávalókban szerepel a víz, akkor a kettes (elkészítési) pontban milyen vízről van szó? Tényleg ne haragudj, Isten ments, hogy kötekedjek, de nálam kezdőbb nincs itt a nosalty.hu-n, az tuti! :-)

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Fri, 2012-10-26 12:25

Kedves CsakMarcsi! A forró víz persze nem annyira forró, hogy a kezed leégesse, csak inkább meleg...a hozzávalókhoz kell az egész alapanyagot a tésztához beleteszed egy tálba és összegyúrod a vízzel együtt, tehát ez az alapanyagokhoz való, egyszerre kell az összes alapanyagot összegyúrni nem kell külön kovászt készíteni az élesztőből, nem kell külön felfuttatni...csak szépen a lisztet, sót, cukrot, olajat, vizet és élesztőt bele egy tálba jól összedolgozod mehet keleszteni ennyi.

csakmarcsi
csakmarcsi Tue, 2012-10-23 12:51

Szia Heni!! Ne haragudj, de nem igazán értem, hogy mihez kell engedni a forró vizet?

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Fri, 2011-06-10 13:29

Szia Éva, a család egyik kedvence, nekik ezt készítem már évek óta. Neked is kellemes hosszú hétvégét, remélhetőleg az időjárás nem szól közbe:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-06-09 20:36

Kedves Heni!
Lehet hogy egyszerű, de nagyszerű:-))
Köszönöm szépen:-))
Szép hosszú hétvégét kívánok, remélhetőleg napsütéssel!
Éva-Anyóca

1023
finomliszt 60 dkg
élesztő 5 dkg
víz 3 dl
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
2 kk
pizzaszósz 5 ek
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg
felvágott 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek