Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza 21.-maradék krumplipüréből

Pizza 21.-maradék krumplipüréből
Pizza 21.-maradék krumplipüréből
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt otthon semmi, csak az a kis szemet kiszúró burgonyapüré maradék... Gondoltam, hogy most nem fogok nekiállni két kis szerencsétlen puffancsot kisütni, ezért támadt ez a reform (kissé béna) ötletem...Mielőtt elkészült volna, teljes mértékben azt hittem, hogy a kis család röhögőgörcsöt fog kapni a "pizza" alapján...De képzeljék, nem így lett! Mindenki azt hitte, hogy én neki álltam tésztát keleszteni, meg nyújtani, meg a szokásos pizza procedúrát végigcsinálni...Persze csak a legvégén ismertem be, hogy kedveseim, ez itt a maradék krumplipüré :D... mondhatom, meg voltak lepve..

 

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

Hát először is, ha sietsz, mivel ez kb.15 perc munka volt az egész! Aztán meg, ha nincs otthon semmid, csak egy kis maradék reszelt sajt, sonka, vagy kukorica stb...Ez a "recept" pl. simán jó egy nagybevásárlás előtt.... Üres kamra, teli gyomor :D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük egy tálkába a maradék krumplipürét, majd tegyük hozzá az olajat és a tejet, majd egy kanállal keverjük el a fellazított tésztát. Ehhez adjuk hozzá a kis sütőport és még egy evőkanál langyos vizet.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, és egy jól nyújtható tésztát alakítsunk ki belőle.
  3. Reszeljük le a sajtot és ezalatt melegítsük elő a sütőt.
  4. Kenjük rá a paradicsomkonzervet, majd fűszerezzük, a csíkokra vágott sonkát is tegyük rá, legvégül a sajtot.
  5. Hagyjuk benn a sütőben, míg aranybarnára nem sül a tetején a sajt, de ne ijedjünk meg attól, hogy a tésztája kissé puha, mivel ennek a reform pizzának nem pizzatészta, hanem inkább puffancstészta alapja van.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 964
elküldve: 3
receptkönyvben: 159
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

JéHeléna

Mióta szakács: 2010.11.03.
23 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pizza
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza maradék krumplipüréből, krumplipürés pizza maradékból, krumplipürés pizza

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hjh666
Cintulácska / hjh666 Tue, 2013-09-10 14:58

Akkor munkára fel! :) Pont most kerestem rá, vajon mit csinálhatnék a krumplipüréből. Minden van itthon hozzá, jól is hangzik.......majd visszajelzek az eredményről, de biztos jó lehet :)

vamosszilvia
vamosszilvia Wed, 2011-07-20 17:42

Szia!
Én kipróbáltam ezt a receptet és elmondhatom, hogy egyszerű, gyors és nagyon ötletes.
Megmaradt krumpipürével már amúgy se tudunk mit csinálni és íme egy kitűnő recept.
Nagyon ízlett nekem és a családomnak is.
Raktam rá házilag készített paradicsompürét (kicsi fokhagymát is tettem bele), hagymát, kukoricát, kolbászt, paradicsomot, paprikát és rengeteg sajtot.
Köszi

cafika
Cafika / cafika Sat, 2011-07-16 13:41

szia JéHeléna,
hát ez a recept nagyon szuper!! el is mentettem :)
a többi recepted is tetszik, rakj még fgel sok sok receptet !!!
szia, kellemes hétvégét
üdv. Évi

649
burgonyapüré 5 dkg
víz 1 ek
tej 1 ek
sütőpor 1 kk
napraforgó olaj 2 ek
1 kk
finomliszt 1 bögre
sonka 100 g
trappista sajt 100 g
sűrített paradicsom 50 g
oregánó 1.5 ek
fehér bors 1 kk