Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza 3.

Pizza 3.
Pizza 3.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy sütöde kirakatában megakadt a szemem egy fotón . . .egy pizzafotón, aminek gusztusos pereme volt!:P
Imádom a pizza szélét, Csipetkéim nem különben!
Pizzaforma híján előkaptam a jó öreg, csatos tortaformámat, aminek az aljánál néhány cm-rel nagyobb átmérőjű kört nyújtottam a tésztából, hogy az a formában visszahajolva, peremet alkosson. Paradicsommártással megkentem, feltétekkel gazdagítottam, forró sütőbe csúsztattam.
A sütés alatt a pizza széle még hízott, gyönyörű keretet adott a feltéteknek!
Maga a pizza alaprecept a sogórnőmtől származik, bevált, nagyon szeretjük!
 

hozzávalók / 4 adag

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom.
  2. Egy tálban összekeverem a lisztet és a sót. Miután az élesztőm szépen felfutott, hozzáadom a 2 evőkanál olívaolajat. Homogénre keverem, majd a liszthez öntöm és gyúrni kezdem. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan (0,5 dl-ként) adagolom a tésztához, így könnyebben dagaszthatóvá válik. Amikor a tésztám már elválik a táltól, akkor tisztára mosott, szárazra törölt konyhai munkapulton még 10 percig dagasztom.
  3. Szobahőmérsékleten, letakarva 1 órát kelesztem.
  4. Addig elkészítem a paradicsommártást: pici olajon a finomra reszelt vörös- és fokhagymát megpirítom, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, a vizet, a cukrot, a fűszereket és összeforralom.
  5. A megkelt tésztát kissé átgyúrom, négyfelé osztom és 4 kis cipót formázok. Pizzaforma híján én a 28 cm átmérőjű, csatos tortaformám használtam. Az aljánál néhány cm-rel nagyobb átmérőjű tésztakört nyújtok az egyik cipóból. Beleteszem a pizzatésztát és a szélét gondosan kiigazítom.
  6. Megkenem a paradicsommártással és tetszés szerinti feltétekkel gazdagítom.
  7. Előmelegített, forró sütőben addig sütöm, amíg a pizza széle pirulni kezd(!), kb. 30 perc hagyományos gázsütőben. (Ugyanígy járok el a másik három cipóval is.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 77 103
elküldve: 17
receptkönyvben: 1 127
elkészítve: 31/47
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laurakapitány
K.Laura / Laurakapitány Thu, 2015-04-09 16:08

Szia! Isteni a tészta receptje, jó úgy, ahogy van. Csak ezt készítem már egy jó ideje, és gondoltam ezt megosztom a többiekkel, mivel én is csak olyan recepteket használok fel, amik alatt pozitív kommentek vannak. :)

Adrienn-B.
Adrienn-B. Wed, 2013-01-16 14:32

Szia! Olyan kérdésem lenne, hogy az 1 ü. sűrített paradicsom az kb. mennyi? Nekem az a hagyományos paradicsomkonzervem van itthon. Az is jó a feltéthez?

kcsgdvntrt
kcsgdvntrt Sat, 2012-01-07 00:11

Úristen! akarom ezt a pizzát most!! *-* azt hiszem meg van mit csinálok vasárnap :)) ha kibírom addig.. 8) :)

mancika87
mancika87 Sat, 2011-12-31 11:04

Nagyon fincsi a tésztája :) Ajánlom mindenkinek!!!!! És ami tuti benne, hogy a tésztája jó a pizzás csigához is :)
Köszi a receptet!!

mandie
mandie / mandie Mon, 2011-05-30 11:27

annyira csodálatosan néz ki, hogy csorog a nyálam :D már elnézést! de ezt bóknak szántam! :D
el fogom készíteni!
_orsi_

krivan
krivan Fri, 2011-05-06 18:45

Mindenkinek ajánlom a receptet! Már legalább 3X készítettem, a széle valami istenien ropogós!!!
Köszönöm.
Üdv,
Kriván

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-30 13:35

Ez isteni! Ma készítettem el, és nem csalódtam. Nagy pizzások vagyunk, és ez várakozáson felüli...Köszike:)

Scooby
Scooby Sun, 2010-10-24 09:47

Ez a pizza tészta, és szósz is nagyon finom. Én fél adagot csináltam, de egy sütő tepsi méretű pizza lett belőle.

édesség
édesség Mon, 2010-09-13 18:01

Kedves Szintia! Nagyon szeretem a pizzát, de még sosem nyílt rá alkalom, hogy magam lássak neki az elkészítesének :( De az is lehet, hogy csak a megfelelő pizza receptre nem akadtam rá eddig. De most a te recepted alapján végre elkészült a mű, családom nagy megelégedésére. Így, azt hiszem, megfertőződtem pizza sütés tekintetében ;) Köszönöm, hogy feltetted ezt a receptet! édesség

Minurka
Minurka Wed, 2010-08-11 14:44

Tegnap elkészítettem...Isteni finom volt... és én is csak fél adagot csináltam, de az is bőven elég volt!nagyon finom!szuper recept!köszönöm!!

chicaloca
chicaloca Fri, 2010-06-25 15:28

Nemrég készítettem el és nagyon jól sikerült. Imádtuk. Most a hetekben is megsütöm.

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Fri, 2010-06-25 18:24

Miután először készítettem pizzát otthont, mi is teljesen rákattantunk! Szinte heti egyszer megsütöttem!;)
Szintia

zsu0329
zsu0329 Mon, 2010-02-08 18:58

Sziasztok!

Ma elkészítettem a pizzát vacsorára. MENNYEI!!! Köszönöm a receptet.
Én fél adagot készítettem csak, de így is két óriási pizza lett belőle.
A tésztát kenyérsütő gépben dagasztottam, és olyan könnyű lett, mint a mesében :)
Mázlim van, mert a sütőmön van pizzasütő funkció is :)
Olyan pizzasütő tepsiben készítettem, aminek az alja kilyuggatott. Valamelyik hiper-szuperben vettem néhány 100 ft-ért.

Zsu

Szoffy
Szoffy Tue, 2012-01-03 10:38

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy miért jó, hogy a tepsi alja kilyuggatott? Nekünk is van ilyen,csak még nem tudtam mire használni :)

zsu0329
zsu0329 Tue, 2012-01-03 10:56

Szia Szoffy!
Ha jól tudom ettől lesz ropogós a pizza, mert sütés közben a felesleges nedvesség könnyebben elpárolog belőle. Jó sütést ! Zsu

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-30 11:59

Sziasztok, épp most próbálkozom a pizzával- hány fokra melegítsem elő a sütőt? 180-200?

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sat, 2010-01-30 21:49

Kedves Betti!
Sajnos csak most látom kérdésedet és csak remélni tudom, hogy jól sikerült a pizza!
(Én a hagyományos gázsütőm maximális fokozaton előmelegítem;)
Szintia

Nudleee
Nudleee / Nudleee Thu, 2010-01-07 15:14

Üdv!
Elkészítettem és jól sikerült! Én géppel dagasztottam, mert nekem kézzel nagyon nehéz. Egyébként könnyű és finom a tésztája, a családnak nagyon ízlett! Mind a 4 pizza elfogyott! :)
A tortaformás trükk tényleg jó! Szép kerek pizzákat lehet így gyártani!
Az én trükköm annyi, hogy miután megsült, napraforgóolajba zúzott fokhagymát rakok, jól összekutyulom és egy kenőecsettel vékonyan megkenem a pizza szélét vele. Szerintem nagyon finom!
Köszönet a receptért!

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Thu, 2010-01-07 15:47

Nagyon örülök, hogy ízlett Nudlee!:))
A fokhagymás napraforgó olajjal való lekenés zseniális ötlet! Biztosan kipróbálom! Köszönöm!;)

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sat, 2009-11-14 12:19

Kedves Csaba!

Lehet, hogy túl sokáig sütöttétek, esetleg túl nagy fokozaton. Én már számtalanszor megsütöttem a recept szerint és nem száradt ki! Sajnálom, hogy nem sikerült!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-12 20:29

Sziasztok! Anyu próbált csinálni pizza tésztát,finom is volt a pizza,szalámis gombás! De sajnos mint régebbi próbálkozásnál,a széle nem olyan lett mint a "lángos" hanem inkább ropogós! :(olyat probáltunk csinálni mint a don pepe-é de nem sikerült!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-16 13:06

Szia! Azért nem sikerül olyanra mint a don pepe-é mert ők magas hőfokon sütik,magasabban mint amint egy otthoni átlag sütőből ki tudsz hozni,próbáld vékonyra felhúzni a szélélt,és megbökdösni az alját egy villával:) (mi pizzériában így csináljuk:) )

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-10-14 23:57

A recept nagyon jó és tortaformában sütni remek ötlet.
Köszönöm: Anita

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Wed, 2008-10-29 17:20

Kedves Ancsi!
A négy cipóból 4 db közepes méretű pizzát sütök.
Kerekre nyújtva akár le is fagyasztható, de a friss kelt tésztából a legfinomabb!
Szintia

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-10-29 13:47

A további 3 kis cipóval mit kell csinálni? Fagyasztó? Nem világos (nekem :) )

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-10-29 14:08

kettő kis cipót a fülecskéid mögé, egy kiscipót a fejecskédre:))
bocs..ezt nehéz volt szó nélkül hagyni!!!;)

1123
tej 5.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
friss élesztő 5 dkg
olívaolaj 2 ek
finomliszt 100 dkg
1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
sűrített paradicsom 100 g
0.5 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
oregánó 1 kk
bazsalikom 0.5 tk
víz 1 dl