Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza 5.

Pizza 5.
Pizza 5.
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver nálunk mindennapos vendég szinte, a pizza tészájában pedig, ahogy mondani szokták alap. A feltéteket kedvünk szerint választhajtuk. Amit akarunk, amihez kedvünk van, ami a hűtőben vár..a legjobb. A három kedvencemet pedig megosztom...

hozzávalók / 4 adag

A pizzatésztához

A paradicsomszószhoz

ajánlat


  Kedvenc feltétek:

  • fokhagymás: aprított fokhagyma, petrezselyem, olívaolaj, só, bors
  • mozarellás: mozarella, rucola
  • serrano-sonkás: serrano sonka , lilahagyma, könnyen olvadó sajt, pepperoni
     

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy sodródeszkát segítségül véve a lisztet, a búzadarát és a sót összekeverjük. A lisztet érdemes átszitálni.
  2. Készítünk  egy dombot és a közepén csinálunk egy kis mélyedést. Az élesztőt a cukorral és a langyos vízzel elkeverjük, majd beleöntjük a lyukba.
  3. Hagyjuk, hogy fusson egy kört, vagy az élesztőt felfuttatjuk és összedolgozzuk, jól összegyúrjuk a lisztes keverékkel.  
  4. Egy kerek labdát formálunk belőle és letakarjuk alufóliával és hagyjuk állni fél órát.
  5. Ezután kinyújtjuk kerek lapokra a tésztát. Megkenjük a paradicsomszósszal és rátesszük a feltéteket.
  6. 250°C-on 10 perc alatt megsül, sőt kicsit oda is pirul.

Paradicsomszósz készítése:

  1. A felaprított fokhagymát olívaolajon megdinszteljük fél perc alatt.
  2. Ráöntjük a darabos paradicsomkonzervet, és a legalacsonyabb lángra tesszük.
  3. A fűszereket ízlés kérdésétől függően hozzáadjuk. A lassú főzést 10 percig folytatjuk.
  4. Fontos, hogy a végén sózzuk, borozzuk, így a paradicsomszósz nem lesz kesernyés.
  5. Ha mégis az, megeshet a paradicsom minősége miatt, egy kis kanál cukor csodákra képes.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 941
elküldve: 0
receptkönyvben: 218
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

matyagi
matyagi Sat, 2013-03-16 20:14

Mióta egyszer kipróbáltuk ezt a receptet azóta nem csinálok máshogy pizzát. Köszönöm! :)

Muzlitigris
Muzlitigris Wed, 2012-01-11 14:53

Megírná valaki, hogy ebből a tésztamennyiségből hány db vagy mekkora pizza lesz? És milyen vastagra nyújtsam?

Muzlitigris
Muzlitigris Fri, 2012-01-13 09:03

Szerintem ez lett életem eddigi legjobb pizzája. Párom szerint "az EGYIK legjobb "!!!

mamec
mamec Thu, 2012-01-05 21:52

egyébként a serrano sonka egy vagyonba kerül, megteszi a magyar frikandó is.

Kephera
Kephera Wed, 2010-05-26 13:26

Ezt én is kipróbálom. Végre egy pizzatészta, amiben nincs olívaolaj. Valamikor régen nekem is volt egy hasonló pizza receptem az olasz DonnaModerna újságból. Aztán persze elkutyultam valahol, nagyon sajnáltam, mert az tényleg olasz volt, és isteni! Ránézésre ez is nagyon rendben van:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-04-05 21:50

Nagyon guszta!!!:-))
A serrano sonkásat még a héten kipróbálom! Apropó: hogyhogy serrano sonka kerül a pizza tetejére, s nem prosciutto? :-))

mamec
mamec Thu, 2012-01-05 21:51

prosciutto=sonka
serrano sonka= napon szárított

532
kenyérliszt BL80 400 g
búzadara 100 g
1 teáskanál
instant élesztő 7 g
barna cukor 1 teáskanál
víz 325 ml
konzerv paradicsom 25 dkg
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 3 ek
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál