Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza ahogy Sylvia készíti

Pizza ahogy Sylvia készíti
Pizza ahogy Sylvia készíti
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a pizzatészta receptet sok-sok évvel ezelőtt kaptam az egyik szomszédomtól, és azóta rengetegszer megcsináltam - mindig nagy sikerrel. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom.

A feltétek variációjának csak a képzelet szab határt - csináltam már vega vendégeknek zöldségekkel és tonhallal, de a férjem általában a "magyaros" ízesítést szereti - most éppen ezek voltak itthon, így ilyen készült.

Nyáron készítettem házi ketchupot (Évi nénitől)most azt használtam hozzá, de ha nincs más kéznél, akkor pizzakrémet is felhasználhatunk.

Célszerű a sütéshez pizzasütő tepsit használni - ha az nincs, akkor törekedjünk arra, hogy minél vékonyabb legyen a tepsi alja.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a hozzávalókat, és a megkelt élesztővel együtt összedolgozzuk. A sütőformát kikenjük olajjal, a tésztát elegyengetjük rajta és kicsit állni hagyjuk. (Minél hosszabb ideig áll (kel) a tészta, annál magasabb lesz később a pizzánk.)

feltéthez

  1. Amíg a tészta kel, addig a hozzávalókat előkészítjük: karikára vágjuk a feltéteket és a sajtot lereszeljük (én nagy lyukú reszelőt szoktam használni, úgy egy kicsit másképp sül a sajt).
  2. A tésztát megkenjük a pizzakrémmel és szépen rárakjuk a feltéteket. A sütőt előmelegítjük. (Amíg a sütő melegszik, addig még hagyjuk a pizzát egy kicsit pihenni.)
  3. Nagyon forró sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 240°C
  • tepsi mérete: 40x30x2 cm
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 024
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi pizza, pizza házilag, kolbászos-szalámis pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

928
finomliszt 30 dkg
1 kk
napraforgó olaj 5 ek
tojás 1 db
tej 1.5 dl
cukor 1 csapott ek
friss élesztő 2 dkg
kolbász 5 dkg
paprikás szalámi 5 dkg
fekete olajbogyó 5 dkg
vöröshagyma 1 kis db
paradicsom 1 közepes db
sajt 15 dkg
pizzaszósz 4 ek