Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza Bori konyhájából

Pizza Bori konyhájából
Pizza Bori konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legvékonyabb és legropogósabb pizza, amit életemben ettem. Úgy érzem, ezt a receptet nem kell tovább fejleszteni, mert mindig ilyennek képzeltem a megfelelőt. A sok feltét, a friss hozzávalók és a megunhatatlanul ropogós tészta a fogunk alatt. Ezek után bármilyen pizzéria háttérbe kerülhet, persze csak ha nem rajongtok a sok és vastag tésztáért. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (4 db)

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkeverjük az élesztőt 5 dkg liszttel, kevés langyos, cukros vízzel, majd hagyjuk meleg helyen felfutni kb. egy óra alatt.
  2. Ezt követően hozzákeverjük a maradék lisztet, fűszereket, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Ismét félretesszük, hogy 1-1,5 óra alatt legalább duplájára megkeljen.
  3. A megkelt tésztát 4 felé osztjuk, és lisztezett felületen egyesével kinyújtjuk olyan vékonyra, amennyire tudjuk. Sütőpapírra tesszük, majd rácsra helyezzük, és mehetnek rá a feltétek.
  4. Ehhez a paradicsompürét ízesítjük sóval, borssal, cukorral, majoránnával, rozmaringgal, bazsalikommal, oregánóval és a fokhagymával. A gombát megpucoljuk, felszeleteljük, és kevés hagymás olajon rövid idő alatt megpároljuk.
  5. Az egész paradicsomot és egy kis darabka cukkinit megmossunk, majd vékonyan felszeleteljük a kolbásszal és lilahagymával együtt. Végül sajtot reszelünk, a konzerveket kinyitjuk, és mehetnek ízlés szerint a pizzára.
  6. 200 fokon előmelegített sütőben, így rácsra téve kb. 13 perc alatt készre sütjük (gáz sütő esetében).
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 499
elküldve: 8
receptkönyvben: 537
elkészítve: 16/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza ahogyan mi szeretjük, pizza gazdagon, húsos zöldséges tonahalas pizza

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aaolvas
aaolvas Sat, 2014-02-08 00:46

Kedves Bori, ebből a mennyiségből négy "nagy" pizza lesz, ugye? Tehát ha csak egy főre szeretnék egy 25-30 cm-es pizzát, akkor negyedeljem a mennyiségeket?

cinike3
cinike3 Tue, 2014-02-11 08:17

Igaz nem Bori vagyok, de válaszolok én is. Csináld meg a tésztát, a maradékot pedig folpackba csomagolva (adagokra osztva) tedd mélyhűtőbe. Más alkalommal kiengedés után pihenteted kicsit és ugyanúgy, mint a frisset készíted ! Én szoktam így tenni :)

cinike3
cinike3 Fri, 2014-02-07 08:27

Hasonlót szoktam sütni, vagyis ilyen vékony tésztájút. A recept is majdnem ua...
Tökéletes lesz, nálunk is ezt szeretik a családban !

1257
élesztő 2 dkg
finomliszt 75 dkg
cukor 2 teáskanál
1 ek
borsikafű 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
paradicsom 3 db
lila hagyma 2 közepes fej
gomba 2 nagy db
vöröshagyma 1 közepes fej
cukkini 1 kis db
csemegekukorica 140 g
sűrített paradicsom 30 dkg
fokhagyma 3 gerezd
tonhalkonzerv 70 g
kolbász 10 dkg
sajt 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint