Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza douney konyhájában

Pizza douney konyhájában
Pizza douney konyhájában
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap a barátom "éjszakai hadjáratra" indult nélkülem, és mikor már tényleg későre járt az idő, ő még sehol sem volt. Gondoltam, összedobok valamit, amivel a kedvében járok, és kicsit azért siettetem is a hazafelé útját. A pizza az egyik gyengéje, így egyértelmű volt a döntés. Találtam is megfelelő receptet, személyre szabtam /meg persze a hűtő aktuális tartalma is/, és tessék. Ők az első pizzáim.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

Az 1. alapszószhoz (jobb oldali kép)

Az 1. feltéthez

A 2. alapszószhoz (bal oldali kép)

A 2. feltéthez

ajánlat

Persze tésztánkat kedvünkre szabdalhatjuk, talán érdemes is több részre szedni, mert a liszt különlegessége miatt nagyon laktató. Ó, és konyhánk alulszereltsége ne legyen kifogás! Olyan nincs, hogy valami nem sodrófa! ;) Sok sikert!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként begyúrjuk a tésztát Férjecske szerint, annyi különbséggel, hogy a második lépésnél a liszt és só mellé hozzáadjuk a bazsalikomot.
  2. Amíg kel a tésztánk, összeállítjuk a kétféle szószt két külön edényben, a paradicsomos verziót melegítjük kicsit.
  3. A zöldségeket és a sonkát felszeleteljük, a sajtot sietősöknek érdemes alapvetően szeletelt kiszerelésben venni.
  4. A megkelt tésztát szétválasztjuk, így lesz két 32 cm-es pizzánk.
  5. Egy-egy tepsit vagy erre szánt kör alakú pizzasütő edényt kibélelünk sütőpapírral, és pár csepp olívaolajat kenünk szét rajta.
  6. A tésztáinkat legnagyobb igyekezetünk szerint kör alakúra nyújtjuk, ízlés szerinti vastagsággal. (Szerintem érdemes minél vékonyabbra.)
  7. A két prepizzánkra külön-külön felkenjünk az alapot, majd rá a sajtot és csak aztán a továbbiakat. Ez azért fontos, hogy a sajt ne égjen meg.
  8. 190 °C-os előmelegített sütőbe tesszük kb. 20 percre. A többit gondolom nem kell magyaráznom. :)

Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 833
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

douney

Mióta szakács: 2012.07.17.
12 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos pizza, tejfölös pizza, fokhagymás pizza, teljes kiőrlésű pizza, zöldséges pizza, sonkás pizza, 32 cm-es pizzák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1532
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 200 g
graham-liszt 200 g
rozsliszt 100 g
15 g
víz 2 dl
tej 1 dl
cukor 10 g
instant élesztő 7 g
bazsalikom 2 ek
paradicsomszósz 200 ml
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 2 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
lila hagyma 0.5 kis fej
olajbogyó 10 db
mozzarella 100 g
tejföl 1.5 dl
fokhagyma 2 gerezd
oregánó 1 teáskanál
pritaminpaprika 1 db
paradicsom 1 db
olajbogyó 10 db
lila hagyma 0.5 kis fej
sonka 100 g
mozzarella 100 g