Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza édes-fűszeres szósszal

Pizza édes-fűszeres szósszal
Pizza édes-fűszeres szósszal
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az otthoni pizzasütés egyik nagy előnye, hogy a feltétek variálásával ezerféleképpen elkészíthetjük, és mindig más ízt kapunk. Ami nálunk mindig fix, az a vékony tészta és a pizzaszósz. A vékony tészta előnye, hogy hamarabb megsül, és jobban érezhető a feltétek és a szósz ízének összhatása.

hozzávalók / 4 adag

Pizzaszósz

Pizzatészta

A pizza sütése

ajánlat

A pizzaszósz eléggé fűszeres-édes-pikáns lesz ahhoz, hogy bármilyen feltéttel megállja a helyét. Bátran mehet rá minden, amit csak szeretünk, de 3-4 féle feltétnél többet én nem teszek rá, mert akkor már nem lehet kiérezni az ízeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pizzaszósz

  1. Az alapanyagokat összekeverjük egy kis tálkában, és a fokhagymát belereszeljük. Félretesszük állni, ameddig a többivel előkészülünk.
  2. Ez a mennyiség 2 db 28 cm átmérőjű pizzára elegendő. Ha kimaradna belőle a végén, akkor sincs gond, mert a hűtőben 2 hétig is eláll. Ilyenkor jól zárható edénybe tegyük, mert erős illata van.

Pizzatészta

  1. A tésztát kenyérsütő gépben kevertetjük és kelesztjük. A kenyérsütő gép előnye, hogy több vizet el tud dolgozni kevesebb liszttel is. Így nem kell szenvedni a ragacsos, lágy tészta gyúrásával. :)
  2. A kenyérsütő keverőtáljába először a vizet tesszük bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk és elkeverjük. Beletesszük a lisztet, a sót és az olívaolajat.
  3. A liszt márkájától függően változhat a tészta állaga. Ha túl lágynak találjuk (felragad a falra és nem áll össze), akkor tegyünk bele 1-2 evőkanál lisztet, és kevertessük tovább. Ha túl kemény, akkor pedig tegyünk bele 1-2 evőkanál vizet. A lényeg, hogy egy kalácsszerű, lágy, de nem ragadós tésztát kell kapnunk.

A pizza sütése

  1. Ameddig készül a tészta, addig a hagymákat meghámozzuk és megfelezzük, majd hajszálvékony (1-2 mm) csíkokra vágjuk. Azért ilyen vékonyakra, mert a forró sütőben karamellizálódni fognak a szélei, finomabb lesz. A paprikát szintén megmossuk, és 4 felé vágjuk hosszában, majd vastagabb (4-5 mm) csíkokra szeljük. A felvágottat és a bacont csíkozzuk fel.
  2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Elektromos sütőben, ha van sütési mód választó gomb, akkor tegyük a pizzára. Ha nincs, akkor az alul-felül sütés és/vagy hőlégkeverést választhatjuk nyugodtan.
  3. Remélhetően eddigre a tésztánk a kelesztés után már legalább a duplájára nőtt, kivesszük, és egy lisztezett nyújtódeszkára rakjuk. Két részre osztjuk, majd kinyújtjuk az elsőt, és a 28 cm átmérőjű formába rakjuk. Villával az egész felületét végigszurkáljuk.
  4. Rákenjük a pizzaszósz felét egy kanállal jó alaposan, a széleit se hagyjuk ki a pizzának. Először rátesszük a hagyma felét, a hagyma rétegeit jól elválasztjuk egymástól, és szellősen szétszórjuk. Mehet a felvágott fele, aztán a paprika fele és a bacon fele. A tetejére kerül a mozzarella sajt fele, ami legalább 40% zsírtartalmú és lágy.
  5. Betesszük sülni, és addig marad, ameddig a sajt meg nem barnul a tetején. Ugyanígy járunk el a másik felével is a maradék alapanyagnak.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 95 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 787
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomeszka

Mióta szakács: 2013.07.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Tomesz pizzája, vékony tésztájú házi pizza, édes-fűszeres pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

828
sűrített paradicsom 70 g
ketchup 2 ek
cukor 1 ek
olívaolaj 1 ek
citromlé 1 ek
0.5 kk
fekete bors 0.5 kk
majoranna 1 tk
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
rozmaring 0.25 tk
kakukkfű 0.5 kk
szójaszósz 2 teáskanál
worcestershire-szósz 2 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
kenyérliszt BL80 375 g
olívaolaj 2 ek
1 tk
víz 225 ml
friss élesztő 25 g
vöröshagyma 2 db
felvágott 30 dkg
tv paprika 2 db
bacon 2 szelet
mozzarella 30 dkg