Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza enrolada

Pizza enrolada
Pizza enrolada
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy eredeti brazil recept, egy kedves ismerősöm készített nekem ilyet, amikor Magyarországon járt. Ez az ő változatuk pizzára, amint azt a név is mutatja. Nagyon gyorsan megvan és nagyon finom!
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki finomat szeretne enni és nem akarja a fél napot a konyhában tölteni, illetve akinek nincs hirtelen ötlete és tele éléskamrája, hiszen a tésztához valók minden konyhában megtalálhatók, a töltelék pedig abszolút kötetlen. :-D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 170-180°C-ra előmelegítjük.
  2. A hozzávalókat a liszt kivételével összeturmixoljuk.
  3. Az így elkészült masszához elkezdünk lisztet adagolni és gyúrjuk, amíg normál állagú tészta nem lesz belőle.
  4. A kapott tésztát kettéosztjuk és külön-külön, lisztezett deszkán kb ujjnyi vastagra nyújtjuk. Bármit tölthetünk bele ízlés szerint. Lehet az alap paradicsomos, de akár krémsajtos is. A krémsajt nagyon finom mondjuk tonhalkonzervvel és egy kis hagymával. A paradicsomost mi úgy csináltuk, hogy sima paradicsomkonvervet kentünk a tésztára és kis bazsalikommal, oregánóval megszórtuk, majd jött rá sonka és sajt. A variációknak csak a képzeletünk szabhat határt, vagy esetleg a készlet, amit otthon hirtelen találunk.
  5. Miután a töltést befejeztük, elkezdjük a tésztát feltekerni. Szerintem nem fontos, hogy milyen szépre sikerül, csak az, hogy mindenhol összeérjen.
  6. Egy jó nagy tepsit kiolajozunk és az elkészült tekercseket belehelyezzük. A tetejüket pici vízzel megkenjük és már mehetnek is a sütőbe. Addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a tetejük.
  7. Rögtön, forrón is fogyaszthatjuk, de hidegen is nagyon finom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 439
elküldve: 1
receptkönyvben: 215
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Maki

Mióta szakács: 2009.05.17.
5 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brazil pizzatekercs, brazil pizza

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maki
Maki / Maki Fri, 2011-03-18 15:50

Kedves tikosadi!
A tonhalasba csak a krémsajt kell, de mivel ez ízlés kérdése, igazándiból bármit rakhatsz bele, amit megkívánsz! :-)
Remélem fincsi lesz a gyerekeknek!
Maki

tikosadi
tikosadi Fri, 2011-03-18 10:03

Kedves Maki nagyon jól néz ki ez a recept és egyszerű is ami ma már nem semmi tuti kipróbálom ,szerintem a gyerekeimnagyon fogják szeretni min t a pizzát általában .A tonhalas variációról irnál bővebben? Ahhoz is kell a paradicsomszósz vagy csak a krémsajt?

agnes68
agnes68 Sun, 2011-02-06 16:17

Köszönöm a receptet,tényleg nagyon finom és hamar elkészíthető. Hatalmas sikert arattam ezzel a pizzával családom és barátaim körében. Azért esett erre a receptre mert mostanában sokszor ettünk pizzát és újra azt kért a család,emiatt jött az ötlet,hogy valami új receptet kellene kipróbálni. Ez nagyon bejött nekünk,a héten 2alkalommal készítettem el, halas és sonkás-zöldséges töltelékkel. Köszönöm Ági

685
tojás 1 db
tej 2.5 dl
instant élesztő 1 tasak
cukor 0.5 teáskanál
1 kávéskanál
napraforgó olaj 1.25 dl
finomliszt 10 dkg
tonhalkonzerv 35 dkg
krémsajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint