Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza fritta

Pizza fritta
Pizza fritta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt gondolná az ember, hogy ez a bő olajban kisütött pizza túl zsíros és nehéz! De ez egyáltalán nem így van. Meglehetősen kellemes és könnyű az összhatás! Állítólag ez volt a mostani, általunk ismert pizza előtt. Nápolyból származik, nagyon jól variálható! Ugyanúgy lehet rá pakolni bármit, amit az ember megkíván. Kicsit lángos érzése van az embernek tőle, de semmi hasonlóság nincs, ezt bizton állíthatom.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a szószhoz

A feltét hozzávalói

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Az élesztőt és a cukrot feloldjuk a 3 dl langyos vízben.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket és a 3 evőkanál olajat.
  3. Összegyúrjuk a hozzávalókat, dagasztani nem kell.
  4. 1-1,5 órán át kelesztjük.
  5. A megkelt tésztából 8 db, egyenként kb. 10 dkg-os gombócot formálunk.
  6. Ezeket a gombócokat, mint a lángost, korong alakúra nyújtjuk (húzzuk szét), és bő olajban 2-3 perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.

Hozzávalók a szószhoz

  1. Amíg kel a tészta, elkészítjük a pizzaszószt.
  2. Olívaolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.
  3. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, hozzáadjuk a fűszereket és ízesítő anyagokat, majd 20 perc alatt besűrítjük a mártást.

A feltét hozzávalói

  1. Az összeállításnál a kisütött pizzaalapra rákenünk 2-3 evőkanál mártást, megszórjuk szeletelt olajbogyóval és reszelt sajttal.
  2. A következő lépés, hogy ezt az előkészített pizzát 3 percre betoljuk a grill alá, hogy a sajt megpiruljon rajta.
  3. A kész pizzára rukkolát szórunk. Nagyon feldobja látványban és ízben is.
  • sütési hőfok: 250°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 023
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztike

Mióta szakács: 2012.03.16.
39 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olajban sült pizza, lángos pizza, olasz lángos

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1664
élesztő 2 dkg
cukor 1 teáskanál
víz 3 dl
finomliszt 50 dkg
0.5 ek
olívaolaj 3 ek
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 1 db
passzírozott paradicsom 5 dl
oregánó 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 2 teáskanál
mozzarella 15 dkg
fekete olajbogyó 5 dkg
rukkola 5 dkg
napraforgó olaj 5 dl