Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza graham-lisztből

Pizza graham-lisztből
Pizza graham-lisztből
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is imádtam ayukám tepsiben sült négyzet alakú pizzáját. Nem tudom megmagyarázni, de jobban szeretem, mint a kereket.

Az egészséges táplálkozás jegyében készítettem graham-liszttel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt a 2,5 dl langyos vízben.
  2. A többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát.
  3. Kb. 30 percig kelesztjük jó meleg helyen.
  4. Ha megkelt, kiolajozunk egy tepsit, és belenyomkodjuk olajos kézzel.
  5. Jól megpakoljuk a feltétekkel. Ez  bármi lehet, ami éppen a hűtőnkben van. (Én elfeleztem, az egyik fele fokhagymás tejfölös alapú, a másik paradicsomos alapú lett).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 14 885
elküldve: 0
receptkönyvben: 176
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Babuci

Mióta szakács: 2011.06.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék húsból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

graham-lisztes pizza, házi pizzatészta, pizza alap házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andrejja83
andrejja83 Mon, 2015-01-26 19:10

Szia!
Nagyon köszönjük a receptet. Igyekeztünk egy viszonylag egészségesebb tésztát készíteni, és ez a te recepteddel sikerült is. A tészta nagyon jó állagú lett, könnyen lehetett dolgozni vele. Biztosan ezzel a recepttel fogjuk ezután is csinálni a pizzát :)

323
finomliszt 25 dkg
graham-liszt 25 csapott ek
élesztő 5 dkg
1 tk
víz 2.5 dl
cukor 1 csipet
olasz fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek